Famous Places GK Questions & Answers (150)

Spread the Knowledge

126. The state with the smallest Population is
A. Goa
B. Mizoram
C. Sikkim
D. Meghalaya
Answer: C. Sikkim

127. Where is the Leaning Tower of Pisa?
A. France
B. Italy
C. America
D. Switzerland
Answer: B. Italy

128. The Famous Meenakshi temple is in
A. Orissa
B. Maharashtra
C. Tamil Nadu
D. Gujarat
Answer: C. Tamil Nadu

129. Where is the National Defence Academy situated?
A. Dehradun
B. New Delhi
C. Wellington
D. Khadak Vasla
Answer: D. Khadak Vasla

130. In which of the following places is India’s first Open University located?
A. New Delhi
B. Mysore
C. Hyderabad
D. Chennai
Answer: C. Hyderabad

131. The headquarters of the National Power Training Institute is located in
A. Bhopal
B. Pune
C. Faridabad
D. Lucknow
Answer: C. Faridabad

132. Headquarters of the newly created South Western Railway Zone is located at
A. Bangalore
B. Jabalpur
C. Bhopal
D. Hubli
Answer: D. Hubli

133. Central Mining Research Institute is located at
A. Cuttack
B. Dhanbad
C. Bhavnagar
D. Jamshedpur
Answer: B. Dhanbad

134. The Golden Gate Bridge is located in
A. San Francisco
B. Philadelphia
C. New York
D. Los Angeles
Answer: A. San Francisco

135. Famous ‘Somnath Temple’ is in which of the following states?
A. Orissa
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Uttar Pradesh
Answer: B. Gujarat

136. National Institute of Aeronautical Engineering is located at
A. Bangalore
B. Kanpur
C. Lucknow
D. New Delhi
Answer: D. New Delhi

137. Jawaharlal Nehru Pattan is located in which of the following states?
A. Goa
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Gujarat
Answer: C. Maharashtra

138. The Palace Museum in the Forbidden City is located at
A. Tokyo
B. Beijing
C. Xi’an
D. Osaka
Answer: B. Beijing

139. Vijayghat is situated on the banks of
A. Ganga
B. Yamuna
C. Cauveri
D. Ghagra
Answer: B. Yamuna

140. Bagh a village in Gwalior is famous for:
A. Sculptures
B. Architecture
C. Cave Painting
D. All of the above
Answer: D. Cave Painting

141. The Survey of India has its headquarters located in
A. Kolkata
B. Pune
C. Mumbai
D. New Delhi
Answer: A. Kolkata

142. Mahabodhi Temple is located at?
A. Bodh Gaya
B. Agra
C. Tamil Nadu
D. New Delhi
Answer: A. Bodh Gaya

143. The famous Konark Temple in Orissa was built by whom?
A. Rajraja
B. King Narsimhadeva
C. Firoz Shah Tughloq
D. None of these
Answer: B. King Narsimhadeva

144. Identify the state in which Chauri Chaura is located.
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Maharashtra
D. Bihar
Answer: A. Uttar Pradesh

145. Where is Bhimbetka caves located?
A. Agra
B. Madhya Pradesh
C. Maharashtra
D. West Bengal
Answer: B. Madhya Pradesh

146. National Chemical Laboratory is based at
A. Mumbai
B. Chennai
C. Pune
D. New Delhi

Answer: C. Pune

147. Kanha National Park is in:
A. Shimoga
B. Bellary
C. Chhattisgarh
D. Nainital
Answer: C. Chhattisgarh

148. Where is the Forest Research Institute?
A. Bhopal
B. Gwalior
C. Lucknow
D. Dehradun
Answer: D. Dehradun

149. Brihadeshwara Temple is dedicated to:
A. Lord Sun
B. Gautama Buddha
C. Lord Shiva
D. None of these
Answer: C. Lord Shiva

150. The Lal Bagh Garden is located at
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Bangalore
D. Hyderabad
Answer: C. Bangalore


Spread the Knowledge

1 Comment

Add a Comment
  1. Jyotika

    Super

Leave a Reply

Your email address will not be published.