Sports Quiz 2022: 200 Sports GK Questions and Answers

Spread the Knowledge

(101) The modern Olympic Games were started in the year?

[A] 1898

[B] 1896

[C] 1892

[D] 1888

Answer: B (1896)

(102) Who among the following was the first Indian bowler to take 600 wickets in Test Match Cricket?

[A] Kapil Dev

[B] Harbhajan Singh

[C] Javagal Srinath

[D] Anil Kumble

Answer: D (Anil Kumble)

(103) Euro Cup is related to which of the following sports?

[A] Football

[B] Table Tennis

[C] Hockey

[D] Badminton

Answer: A (Football)

(104) Velodrome is an arena for which of the following sporting events?

[A] Ice Hockey

[B] Lawn Tennis

[C] Formula 1 racing

[D] Track Cycling

Answer: D (Track Cycling)

(105) What is the national sport of the United States of America (USA)?

[A] Bowling

[B] Rugby

[C] Baseball

[D] Table Tennis

Answer: C (Baseball)

(106) The famous football player Maradona belongs to which of the following countries?

[A] Argentina

[B] Chile

[C] Spain

[D] Brazil

Answer: A (Argentina)

(107) “Sandy Strom” is the name of the autobiography of which famous cricket?

[A] Sandeep Patil

[B] Roger Binny

[C] Dilip Vengsarkar

[D] Mohinder Amarnath

Answer: A (Sandeep Patil)

(108) The Olympic motto is “Citius, Altius, Fortius”, it means “Faster, Higher, _______”.

[A] Sharper

[B] Stronger

[C] Smoother

[D] Leader

Answer: B (Stronger)

(109) Who become the 1st sportsperson to win Padma Vibhushan second highest civilian award given in India?

[A] Sachin Tendulkar

[B] Kapil Dev

[C] Prakash Padukone

[D] Viswanathan Anand

Answer: D (Viswanathan Anand)

(110) Geet Sethi is related to which among the following sports?

[A] Shooting

[B] Golf

[C] Billiards

[D] Archery

Answer: C (Billiards)

(111) Which is the only country to have the cricket world cup of 60 overs, 50 overs and 20 overs?

[A] Pakistan

[B] Australia

[C] West Indies

[D] India

Answer: D (India)

(112) Which among the following is the oldest Existing Football Club in India?

[A] Mohun Bagan Athletic Club

[B] Churchill Brothers SC

[C] East Bengal Club

[D] Mohammedan Sporting Club

Answer: A (Mohun Bagan Athletic Club)

(113) Name the 1st Indian woman athlete to win a gold medal at Asian games.

[A] Anju Bobby George

[B] P.T. Usha

[C] Kamaljeet Sandhu

[D] Shiny Abraham

Answer: C (Kamaljeet Sandhu)

(114) Who was the 1st one day international cricket captain of India?

[A] Bishen Singh Bedi

[B] Nawab Pataudi

[C] Ajit Wadekar

[D] Vinoo Mankad

Answer: C (Ajit Wadekar)

(115) India reached the final of the Davis Cup for the first time in the year________?

[A] 1966

[B] 1964

[C] 1962

[D] 1970

Answer: A (1966)

(116) In which among the following Indian states did the game of Polo originated?

[A] Rajasthan

[B] Karnataka

[C] Meghalaya

[D] Manipur

Answer: D (Manipur)

(117) Jeev Milkha Singh is associated with __________?

[A] Athletics

[B] Hockey

[C] Volleyball

[D] Golf

Answer: D (Golf)

(118) A team of kabaddi has ____ players?

[A] 9

[B] 7

[C] 11

[D] 5

Answer: 7 players

(119) Who is the captain of England cricket team who won ICC cricket World Cup 2019?

[A] Ben Stokes

[B] Jofra Archer

[C] Eoin Morgan

[D] Joe Root

Answer: C (Eoin Morgan)

(120) The term uppercut is associated with which among the following sport?

[A] Baseball

[B] Swimming

[C] Golf

[D] Boxing

Answer: D (Boxing)

(121) Which of the following Football won “Golden Ball” award in FIFA world Cup 2018?

[A] Harry Kane

[B] Thomas Muller

[C] Luka Modric

[D] Christiano Ronaldo

Answer: C (Luka Modric)

(122) Who hold India’s current national record in 100m sprint running at 10.30 seconds?

[A] Bahadur Prasad

[B] Milkha Singh

[C] Anil Kumar Prakash

[D] KM Binu

Answer: C (Anil Kumar Prakash)

(123) Who was the first President of Board of Control for Cricket in India (BCCI), when when it was formed in December 1928?

[A] JC Mukherjee

[B] Anthony De Mello

[C] RE Grant Grovan

[D] None of the above

Answer: D (none of the above)

(124) Which animal represent as the mascot in New Delhi Asian Games, 1982?

[A] Tiger

[B] Lion

[C] Elephant

[D] Panda

Answer: C (Elephant)

(125) Who is the present chairman of International Olympic Committee (IOC)?

[A] Thomas Bach

[B] Ugur Erdener

[C] Denis Oswald

[D] Yu Zaiqing

Answer: A (Thomas Bach)


Spread the Knowledge

20 Comments

Add a Comment
  1. Amal Raj

    Please give the questions of mise exam

  2. Sunita Semwal

    Thank for sharing

  3. Sanyam Jain

    Start My GK Test

  4. ABHI

    Super

  5. Kavitha S

    Your questions are good but you have to give us 200 more questions

  6. Avni

    This was very useful for me in my ‘Fit India Quiz’.

    1. Monishka singhal

      Hello Avni!

      Where do you live?

      In, which school do you study

  7. Reena Aggarwal

    Sir pls send all 200 questions

  8. Kartik

    It is a very simple gk question

  9. S GANGU NAIDU

    good questions sir, i need a copy to easy to read please provide a pdf

  10. R.Aravindh

    Wow a wonderful Quiz.
    It is very useful the most important Quiz.
    In my life.

  11. Ankit kumar sen

    It’s really very important question for any competition exam. I have read it almost all and I found that it’s very very important and also his all answer is correct. I have read it for my exam of FIT INDIA QUIZ and I have confirmed that approx 10 questions will Trap from here…
    Thanks🙏

    1. Aparna Mishra

      You have PDF of these questions

      1. ಸುನೀಲ್

        ನನಗೆ ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಕ್ರೀಡೆಗಳು mcq ಬೇಕಾಗಿತ್ತು PDF kalishi

  12. Varun

    Super questions for quiz it is helpful for us for our life style

  13. Y S Kanyal

    Can you send me the latest sports quiz questioner

  14. K.Yadav Rao

    Super duper question i ask about this question and answer is most helpful for me thank you for this Google God 🙏🙏🙏🙏

  15. UMAR

    I need pdf of these questions. can you please me the same.

  16. Tasneem Mogre

    November,2,2020

  17. Abhishek Pathak

    Fit india

Leave a Reply

Your email address will not be published.