General Awareness Questions and Answers

32) Which city hosts the IPL 2019 final match?

(A) Chennai

(B) Delhi

(C) Mumbai

(D) Hyderabad

Answer: D (Hyderabad)

33) National technology Day is observed on

(A) 5th May

(B) 8th May

(C) 11th May

(D) 14th May

Answer: C (11th May)

34) Vajiralongkorn crowned as the new King of which country

(A) Malaysia

(B) Thailand

(C) Japan

(D) Indonesia

Answer: B (Thailand)

35) World Press Freedom Day is observed on

(A) 3rd May

(B) 5th May

(C) 9th May

(D) 12th May

Answer: A (3rd May)

36) What is the overall percentage of voting recorded in the 17th Lok Sabha election in 2019

(A) 70

(B) 72

(C) 76

(D) 78

Answer: A (70)

37) The RBI has decided new Business timing for RTGS. What are the new timings?

(A) 6:00 AM- 6.30 PM

(B) 6:30 AM- 5.00 PM

(C) 7:00 AM – 6.00 PM

(D) 7:30 AM – 6.00 PM

Answer: C (7:00 AM – 6.00 PM)

38) When was the World Senior Citizen Day observed?

(A) August 21

(B) August 20

(C) August 19

(D) August 18

Answer: A (August 21)

39) Who is the newly appointed Prime Minister of Sudan?

(A) Hassanal Bolkiah

(B) Luc-Adolphe Tiao

(C) Qohir Rasulzoda

(D) Abdalla Hamdok

Answer: D (Abdalla Hamdok)

40) This year the Russian government’s Pushkin Medal has been awarded to _______ .

(A) Meeta Narain

(B) Nirmala Sitharaman

(C) Devika Chaudhary

(D) Nalini Singhal

Answer: A (Meeta Narain)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *