General Awareness Questions and Answers

41) Which state has decided to recruit women drivers for government vehicles?

(A) Kerala

(B) Tamil Nadu

(C) Andhra Pradesh

(D) Telangana

Answer: A (Kerala)

42) To promote the MSME sector, the GOI is coming up with which e-commerce portal?

(A) India Craft

(B) Bharat Shakti

(C) Bharat Craft

(D) India Shakti

Answer: C (Bharat Craft)

43) Who will be heading the committee formed on “Fit India Movement”?

(A) Narendra Modi

(B) Milkha Singh

(C) Kiren Rijiju

(D) Virat Kohli

Answer: C (Kiren Rijiju)

44) This year’s State Rooftop Solar Attractiveness Index (SARAL) has been topped by which state?

(A) Andhra Pradesh

(B) Karnataka

(C) Telangana

(D) Madhya Pradesh

Answer: B (Karnataka)

45) Which rainforest is facing a raging fire from over a fortnight?

(A) Amazon

(B) Nile

(C) Congo

(D) New Guinea

Answer: A (Amazon)

46) For which sport, the Op-Blue Freedom has been organized by armed forces veterans?

(A) Sea Walking

(B) Scuba Diving

(C) Jet Skiing

(D) Wakeboarding

Answer: B (Scuba Diving)

47) Who among the following has been appointed as the Chief Operating Officer of RBL Bank?

(A) Vishwavir Ahuja

(B) Pankaj Sharma

(C) PV Bharathi

(D) Mrutyunjay Mahapatra

Answer: B (pankaj Sharma)

48) Recently, Veer Savarkar International Airport has been declared as an authorized

Immigration Check post. It is situated in _________.

(A) Lakshadweep

(B) Chennai

(C) Vishakhapatnam

(D) Port Blaire

Answer: D (Port Blaire)

49) Which among the following countries officially quit UN’s educational, scientific & cultural

agency recently?

(A) Israel

(B) USA

(C) Cyprus

(D) Both (A) and (B)

Answer: D

50) Recently, the government has appointed Hemant Bhargava as the Acting Chairman of

__________.

(A) National Housing Bank

(B) Export-Import Bank of India

(C) Life Insurance Corporation of India

(D) SBI Life Insurance

Answer: C (Life Insurance Corporation of India)

51) Recently, the Reserve Bank of India has allowed a one-time restructuring of existing debt up

to __________ for the companies.

(A) Rs. 50 Crore

(B) Rs. 10 Crore

(C) Rs. 100 Crore

(D) Rs. 25 Crore

Answer: D (25 Crore)

52) Paytm payments bank has recently resumed Know Your Customer process. It aims to acquire 100 million additional customers by ________.

(A) 2021

(B) 2019

(C) 2021

(D) 2022

Answer: B (2019)

53) Recently, __________ has launched Samwad with Students as part of its outreach

programme.

(A) Ministry of Human Resource Development

(B) ISRO

(C) ICG

(D) DRDO

Answer: B (ISRO)

54) Which state government started Entrepreneurship Curriculum in govt. schools for first time?

(A)Maharashtra

(B)Goa

(C)Delhi

(D)Kerala

Answer: C (Delhi)

55) __________ became only the second India woman player to win an ICC award.

(A)Mithali Raj

(B)Smriti Mandhana

(C)Harmanpreet Kaur

(D)Deepti Sharma

Answer: B (Smriti Mandhana)

Spread the Knowledge

20 Comments

Add a Comment
  1. NIVEDHYA

    THANKUU FOR THE WONDERFUL QUESTIONS

  2. Saheed hussain

    Very helpful and good luck to all

  3. Komal Sharma

    It is helpful

  4. Don't know

    Add more questions and of this year 2022

  5. Mansi gupta

    Plz give me some important general awareness questions for MBA entrance

  6. Aparna guha

    Based on L.G.C exam

  7. Vishal yadav

    On 30 its my first quiz competition please wish me luck
    I am very worried about it

  8. rishi raj

    very helpfull questions

  9. Priya Sharma

    It is very helpful to me… I’m preparing for IGKO exams..

  10. Swathi

    It’s more useful to us thanks for giving this and give more imp questions on this

  11. Komal kumawat

    Thanku so much

  12. praveen kumar

    plz provide latest bits of general awareness

  13. Rasmi

    Pls give more Bed Questions paper

  14. Seema V

    Pls send general awareness daily.

  15. Komal Choudhary

    Thnx for these questions. Really helpful for everyone.

    1. amir khan

      yes our work do the help of other people

  16. Shazna khan

    Thanks 🌹🙏for this but i want more question about Indias🇮🇳 history something 💫 thanks 🙏
    It helps me alot .

  17. MUNI

    FOR PREPARATION

    1. Ankit

      PLEASE GIVE ME SOME MORE QUESTION ABOUT HISTORY

    2. Seema V

      PLs give more general awareness questions daily.

Leave a Reply

Your email address will not be published.