General Awareness Questions and Answers

General Awareness Quiz | General Awareness Questions with Answers

Nowadays, the trend of competitive exams is changing gradually. In many exams, a lot more questions are being asked from current affairs as compared to general knowledge. That’s why it is crucial for aspirants to understand the trend and focus more on General Awareness questions and answers. It is essential for a candidate to go through the latest General Awareness question to do will in popular exams like SSC CGL, IBPS PO, IBPS Clerk, SSC CHSL, etc.

We have dedicated this post to providing General Awareness questions with answers. We will also update these questions regularly to keep the information relevant.  In case you also have some good General Awareness questions then you can post the same in the comment section.

General Awareness questions with answers

1)  Which one Bank is not one of the three Banks that will be merged to form the third largest Bank in India?

(A) Punjab National Bank

(B) Bank of Baroda

(C) Indian Bank

(C) Dena Bank

Answer: C (Indian Bank)

2) The 2019 Pravasi Bhartiya Divas will be held on which city

(A) Varanasi

(B) New Delhi

(C) Ahmedabad

(D) Surat

Answer: A (Varanasi)

3) What is the name of the India’s longest suspension bridge built in Leh by Indian Army?

(A) Gagan Bridge

(B) Maitri Bridge

(C) Mahatama Bridge

(D) Sardar Bridge

Answer: B (Maitri Bridge)

4) Which country launched the world’s first nationwise 5G mobile network?

(A) Japan

(B) Malaysia

(C) South Korea

(D) China

Answer: C (South Korea)

5) Which famous singer is awarded with Bharat Ratna award in the year 2019?

(A) Manna Dey

(B) Bhupen Hazarika

(C) Asha Bhosle

(D) Lata Mangeshkar

Answer: A (Bhupen Hazarika)

6) India’s first National Film Museum opens in

(A) Delhi

(B) Mumbai

(C) Hyderabad

(D) Kolkata

Answer: B (Mumbai)

7) Who is the new Union Home Secretary?

(A) Rajiv Gauba

(B) Sanjay Mitra

(C) Subash Chandra

(D) Ajay Kumar Bhalla

 Answer: A (Rajiv Gauba)

8) The boundaries of the plates of the earth’s crust are the weak zones known as ___________ zones.

(A) Cosmic

(B) Seismic

(C) Formic

(D) Anaemic

Answer: B (Seismic)      

9) Who becomes fastest Indian to reach 100 ODI wickets?

(A) Ajit Agarkar

(B) Ravichandran Ashwin

(C) Jasprit Bumrah

(D) Mohammed Shami

Answer: D (Mohammed Shami)

Spread the Knowledge

20 Comments

Add a Comment
  1. NIVEDHYA

    THANKUU FOR THE WONDERFUL QUESTIONS

  2. Saheed hussain

    Very helpful and good luck to all

  3. Komal Sharma

    It is helpful

  4. Don't know

    Add more questions and of this year 2022

  5. Mansi gupta

    Plz give me some important general awareness questions for MBA entrance

  6. Aparna guha

    Based on L.G.C exam

  7. Vishal yadav

    On 30 its my first quiz competition please wish me luck
    I am very worried about it

  8. rishi raj

    very helpfull questions

  9. Priya Sharma

    It is very helpful to me… I’m preparing for IGKO exams..

  10. Swathi

    It’s more useful to us thanks for giving this and give more imp questions on this

  11. Komal kumawat

    Thanku so much

  12. praveen kumar

    plz provide latest bits of general awareness

  13. Rasmi

    Pls give more Bed Questions paper

  14. Seema V

    Pls send general awareness daily.

  15. Komal Choudhary

    Thnx for these questions. Really helpful for everyone.

    1. amir khan

      yes our work do the help of other people

  16. Shazna khan

    Thanks 🌹🙏for this but i want more question about Indias🇮🇳 history something 💫 thanks 🙏
    It helps me alot .

  17. MUNI

    FOR PREPARATION

    1. Ankit

      PLEASE GIVE ME SOME MORE QUESTION ABOUT HISTORY

    2. Seema V

      PLs give more general awareness questions daily.

Leave a Reply

Your email address will not be published.