Tokyo Olympics 2021 GK quiz – Check top questions and answers on Tokyo Olympics 2021

The much-awaited Tokyo Olympics is about to kick off on 23rd July 2021. It is almost certain that this year’s Olympics is going to be different. Actually, Tokyo Olympics 2021 was supposed to happen in the year 2020. However, due to the covid outbreak, the biggest carnival of sports was postponed for 10 months. If you are a student, then we recommend you to go through questions in the Tokyo Olympics GK Quiz 2021. It is observed that a few questions in different competitive examinations. In this post, we are going to provide you Tokyo Olympics 2021 General Knowledge Quiz including questions and answers.

Tokyo Olympics General Knowledge Questions and Answer 2021

Let’s check out the top GK quiz questions and answers on Tokyo Olympics 2021. For better preparation, you can also opt for GK Tokyo Olympics 2021 Quiz PDF. Apart from questions based purely on Tokyo Olympics 2021, we have also added some general Olympics questions in this post so that you can score well in the competitive exams.

 

150 GK Questions on Tokyo Olympics 2020 PDFBuy Now !

 

1. Under which wrestling category does Deepak Punia representing India at Tokyo Olympics?

A. 65 Kg

B. 57 Kg

C. 86 Kg

D. 75 Kg

Answer: C (86 KG)

2. Saikhom Mirabai Chanu, women weightlifter is representing India in _____ category at Tokyo Olympics 2020?

A.49 kg

B.55 kg

C.64 kg

D.59 kg

Answer: A (49 kg category)

3. Who is the first ever Indian fencer to qualify for the Tokyo Olympic Games 2020?

A.Kabita Devi

B.CA Bhavani Devi

C.Shilpa Garg

D.Pooja Mishra

Answer: B (Bhavani Devi)

4. Who is the women Indian Golfer who qualified for the Tokyo Olympics Games 2020?

A.Neha Tripathi

B.Shaili Chopra

C.Aditi Ashok

D.Tvesa Malik

Answer: C (Aditi Ashok)

5. Which Indian women Gymnast is going to represent India at Tokyo Olympics 2020?

A.Pranati Nayak

B.Sunita Sharma

C.Dipa Karmakar

D.Aruna Reddy

Answer:  A (Pranati Nayak)

6. Which Indian wrestler is going to represent India at Tokyo Olympics 2020 in Men’s 65 kg category?

A.Amit Dahiya

B.Ravi Dahiya

C.Yogeshwar Dutt

D.Bajrang Punia

Answer: D (Bajrang Punia)

7. Sonam Malik is going to represent India at Tokyo Olympics 2020 in which weight category?

A. 53 Kg

B. 57 Kg

C. 62 kg

D. 50 kg

Answer: C (62 Kg)

8. What is the Tokyo Olympics 2020 Mascot?

A.Hodori

B.Miraitowa.

C.Amik

D.Fuwa

Answer: B (Miraitowa)

9. What do the five rings on the Olympic symbol represent?

A.the five oceans

B.the five continents

C.the five planets

D.five Greek Gods

Answer: B (the five continents),

10. At which of the following Olympics were gold medals made of pure gold last awarded?

A.1912

B.1920

C.1936

D.1948

Answer: A (1912)

11. Who of the following athletes has won the maximum number of individual gold medals at a single Olympics?

A. Mark Sptiz

B. Michael Phelps

C. Carl Lewis

D. Matt Biondi

Answer: B (Michael Phelps)

12. The five rings of the Olympic symbol are in five different colours. Red, Green, Yellow, Blue and _______?

A, Indigo

B. Violet

C. Orange

D. Black

Answer: D (Black)

13. Olympic games were held in ancient Greece in the honour of Greek God ________?

A. Zeus

B. Uranus

C. Apollo

D. Jupiter

Answer: A (Zeus)

14. At which of the following cities have the Olympic games NOT been held twice?

A. Athens

B. Paris

C. London

D. Atlanta

Answer: D (Atlanta)

15. In which year were the first modern Olympic Games held?

A. 1900

B. 1896

C. 1904

D. 1892

Answer: B (1896)

15. Which team leads the procession of athletes at the opening ceremony of the Olympic Games?

A. Hosting nation

B. Greece

C. Hosting nation of the next Olympic games

D. Hosting nation of the previous Olympic games

Answer: B (Greece)

16. Where are the headquarters of the International Olympic Committee located?

A. Lausanne, Switzerland

B. Paris, France

C. Athens, Greece

D. Atlanta, United States

Answer: A (Lausanne, Switzerland)

17. Olympic Games 2012 are being held in London. In which earlier years have the Olympic Games been held in London?

A. 1920 and 1960

B. 1904 and 1952

C. 1908 and 1948

D. 1904 and 1948

Answer: C (1908 and 1948)

18. What are the names of the mascots of the London Olympics 2012?

A. Manlock and Wendeville

B. Wenlock and Mandeville

C. Fuwa, the dolls

D. Athena and Phevos

Answer: B (Wenlock and Mandeville)

19. At which of the following Olympic Games was the Olympic flag flown for the first time?

A. 1900, Paris

B. 1908, London

C. 1920, Antwerp

D. 1928, Amsterdam

Answer: C (1920, Antwerp)

Also Check: Gk quiz on Tokyo Paralympics Games

20. Which of the following countries won the maximum number of medals at the first Olympic Games in 1896?

A. Germany

B. Great Britain

C. United States of America

D. Greece

Answer: D (Greece)

21. Who of the following is known as the Father of Modern Olympics?

A. Le Marqués de Samaranch

B. Pierre de Coubertin

C. Demetrius Vikelas

D. Ferenc Kemény

Answer: B (Pierre de Coubertin)

22. Which language other than English is the Official language of the International Olympic Committee?

A. Chinese

B. French

C. Spanish

D. German

Answer: B (French)

23. Which team is at the end of the procession of athletes at the opening ceremony of the Olympic Games?

A. Hosting nation

B. Greece

C. Hosting nation of the next Olympic games

D. Hosting nation of the previous Olympic games

Answer: A (Hosting Nation) – Japan in Tokyo Olympics 2020

24. What is the motto of the Tokyo Olympics 2020?

A. Share the Spirit

B. One World One Dream

C. Welcome Home

D. United by Emotion

Answer: D (United by Emotion)

25. At which of the Olympic Games was the Olympic flame introduced for the first time?

A. 1896, Athens

B. 1908, London

C. 1928, Amsterdam

D. 1920, Antwerp

Answer: C (1928, Amsterdam)

26. What does the Olympic motto Citius, Altius, Fortius mean?

A. Character, Attitude, Fortitude

B. Faster, Higher, Deeper

C. Faster, Higher, Stronger

D. Bigger, Stronger, Taller

Answer: C (Faster, Higher, Stronger)

27. Among the following Indians, who was the first to win an individual medal at the Olympics?

A. K.D. Jadhav

B. Leander Paes

C. Rajyavardhan Singh Rathore

D. Karnam Malleswari

Answer: A (K.D. Jadhav)

28. Which city is the first in the world to be awarded both summer and winter Olympics?

A. Seoul

B. Tokyo

C. Beijing

D. Atlanta

Answer: C (Beijing)

29. Who won the gold medal for 400 metres run at two consecutive Olympic games?

A. Michael Johnson

B. Carl Lewis

C. Alvin Harrison

D. Gregory Haughton

Answer: A (Michael Johnson)

30. When were the first recorded Olympics held?

A. 825 BC

B. 776 BC

C. 320 BC

D. 80 AD

Answer: B (776 BC)

31. Who among the following is the lone winner of gold medal from India in the Olympics?

A. Abhinav Bindra

B. Vijender Kumar

C. Sushil Kumar

D. Rajyavardhan Rathore

Answer: A (Abhinav Bindra)

32. At which of these Olympic Games did Dhyanchand captain the gold medal winning Indian hockey team?

A. 1956, Melbourne

B. 1948, London

C. 1928, Amsterdam

D. 1936, Berlin

Answer: D (1936, Berlin)

33. At which of the following places is the Olympic flame lit before the start of the Olympic Games every four years?

A. Temple of Zeus

B. Temple of Diana

C. Temple of Hera

D. Temple of Artemis

Answer: C (Temple of Hera)

34. Who of the following was the first female Olympic champion?

A. Helen Jackson

B. Charlotte Cooper

C. Agnes Morton

D. Louise Martin

Answer: B (Charlotte Cooper)

35. Who of the following gymnasts was the first to be awarded a perfect score of 10 in an Olympic gymnastic event?

A. Elena Mukhina

B. Nellie Kim

C. Nadia Comaneci

D. Yelena Davydova

Answer: C (Nadia Comaneci)

36. Who of the following was the first person to complete the 100 m event in under 10 seconds?

A. Jim Hines

B. Jesse Ownes

C. Usain Bolt

D. Ben Johnson

Answer: A (Jim Hines)

37. Who of the following in 1896 became the first champion of the modern Olympic Games?

A. Norman Pitchard

B. Paul Masson

C. Carl Schumann

D. James Connolly

Answer: D (James Connolly)

39. At which of the following Olympic Games was the Olympic oath taken for the first time?

A. 1936, Berlin

B. 1920, Antwerp

C. 1968, Mexico City

D. 1956, Melbourne

Answer: B (1920, Antwerp)

40. According to the Olympic charter, the duration of the competitions of the Olympic Games shall not exceed?

A. 20 days

B. 15 days

C. 12 days

D. 16 days

Answer: D (16 days)

41. In how many events medals going to be awarded in Tokyo Olympics 2020?

A. 303

B. 333

C. 400

D. 409

Answer: B (333 events across 33 sports)

42. Who are the two Indian Athletes who will be the flag bearer of India (Opening) at Tokyo Olympics 2020?

A. Mary Kom, Manpreet Singh

B. Bajrang Punia, Manpeet Singh

C. Bajrang Punia, Mary Kom

D. Deepika Kumar, Manpreet Singh

Answer: A (Mary Kom, Manpreet Singh)

43. Who is the only Indian Athlete who has qualified for the Men’s Shot put even in the Tokyo Olympics 2020?

A. Shivpal Singh

B. Tajinder Pal Toor

C. Murali Sreeshankar

D. Neeraj Chopra

Answer: B (Tajinder Pal Toor)

44. Who will represent India in Badminton’s Men’s singles even at Tokyo Olympics 2020?

A. B. Sai Praneeth

B. Satwiksairaj Rankireddy

C. Chirag Shetty

D. P. Kashyap

Answer: A (B. Sai Praneeth)

45. Who will be flag bearer of India in the closing ceremony of the Tokyo Olympics 2020?

A. Neeraj Chopra

B. Bajrang Punia

C. Vinesh Phogat

D. Mary Kom

Answer: B (Bajrang Punia)

46. Deepika Kumar is going to represent India in the Women’s Individual Archery Event of the Tokyo Olympics 2021. This is going to be her ______ olympics?

A. 1st

B. 2nd

C. 3rd

D. 4th

Answer: 3rd

47. Who is going to participate in the 50 Km walk event (Men) from India at Tokyo Olympics 2020?

A. Jabir M Palliyalil

B. Gurpreet Singh

C. Sandeep Kumar

D. Avinash Sable

Answer: B (Gurpreet Singh)

48. Which sportsman will represent India at Tokyo Olympics 2020 in Men’s long jump event?

A. Shivpal Singh

B. Murali Sreeshankar

C. Neeraj Chopra

D. Tajinder Pal Toor

Answer: B (Murali Sreeshankar)

49. Indian Boxer Simranjit Kaur will participate in which weight category at Boxing events of Tokyo Olympics 2020?

A. Flyweight

B. Lightweight

C. Welterweight

D. Middleweight

Answer: B (Lightweight)

50. Priyanka Goswami and Bhawna Jat is going to participate in which event at the Tokyo Olympics 2020?

A. 100 m race

B. 200 m race

C. 20 km walk

D. 400 m hurdles

Answer: C (20 km walk)

51. What is opening date of Tokyo Olympic games 2020?

A. July 21

B. July 23

C. August 1

D. August 3

Answer: B (July 23)

52. What is the size of Indian contigent at Tokyo Olympic sports 2020?

A. 120

B. 240

C. 228

D. 310

Answer: C (228)

53. Which sports is returing in Tokyo Olmypics?

A. Fencing

B. Judo

C. Golf

D. Baseball

Answer: D (Baseball)

54. What is the number of Indian track and field athletes qualified for Tokyo Olmypics?

A. 16

B. 26

C. 20

D. 35

Answer: B (26)

55. Which one of the following tennis players not playing at the Tokyo Olympics?

A. Sumit Nagpal

B. Ankita Raina

C. Sania Mirza

D. Rohan Bopanna

Answer: D (Rohan Bopanna)

56. In Skateboarding’s first Olympic event at Tokyo Olympics 2020, who won the gold medal in Men’s Street event?

A. Yuto Horigome

B. Kelvin Hoefler

C. Jagger Eaton

D. Uta Abe

Answer: A (Yuto Horigome from Japan)

57. In Skateboarding’s first Olympic event at Tokyo Olympics 2020, who won the gold medal in the Women’s Street event?

A. Momiji Nishiya

B. Rayssa Leal

C. Funa Nakayama

D. Yuto Horigome

Answer: A (Momiji Nishiya)

58. Which team won Gold Medal in Archery in Men’s Team Event in Olympics 2020 Tokyo?

A. Chinese Taipei

B. Japan

C. South Korea

D. Germany

Answer: C South Korea (Team of Kim Woo-jin, Oh Jin-hyek, Kim Je-deok won)

59. Which team won Gold Medal in Archery in Women’s Team Event in Olympics 2020 Tokyo?

A. ROC

B. Germany

C. Netherlands

D. South Korea

Answer:  D South Korea (Team of An San, Jang Min-hee, Kang Chae-Young)

60. Which Indian Athlete won a Silver Medal in Women 49 kg category in Weightlifting  (1st Silver medal in weightlifting ever for India) at Tokyo Olympics 2020?

A. Khumukcham Sanjita Chanu

B. Saikhom Mirabai Chanu

C. Renu Bala Chanu

D. Jhilli Dalabehera

Answer: B (Saikhom Mirabai Chanu)

61. Saikhom Mirabai Chanu won a silver medal in Women 49 kg category in Weightlifting at Tokyo Olympics. Who won the gold medal?

A. Windy Cantika Aisah

B. Hou Zhihi

C. Laurel Hubbard

D. Katie Grob

Answer: B (Hou Zhihi from China)

62. Who won the gold medal in Men’s 10 meter Air pistol event in Shooting at Tokyo Olympics by breaking the Olympic record?

A. Javad Forougi

B. Damir Mikec

C. Pang Wei

D. Abdullah Alrashidi

Answer: A (Javed Forougi from Iran)

63. Who won the gold medal in Men’s 10 meter Air Rifle event in Shooting at Tokyo Olympics by breaking the Olympic record?

A. Sheng Lihao

B. Yang Haoran

C. Will Shaner

D. Damir Mikec

Answer: C (Will Shaner from the USA)

64. Which athlete won the gold medal in Women’s 10 meter Air pistol event in Shooting at Tokyo Olympics by breaking the Olympic record?

A. Vitalina Batsarashkina

B. Antoaenta Kostadinova

C. Jiang Ranxin

D. Yang Qian

Answer: A (Vitalina Batsarashkina from ROC)

65. Who won the gold medal in women’s 10 meter Air Rifle even in shooting at Tokyo Olympics 2020/ 2021 by breaking the Olympics record?

A. Anastasiia Galashina

B. Nina Christen

C. Yang Qian

D. Amber English

Answer: C (Yang Qian for China)

66. Who won India’s first Olympic Single Match in 25 years in Tennis at Tokyo Olympics 2020 by beating Denis Istomin of Uzbekistan?

A. Somdev Devvarman

B. Sumit Nagal

C. Rohan Bopanna

D. Mahesh Bhupati

Answer: B (Sumit Nagal)

66. Which Athlete won Gold Medal in men’s 400 m freestyle artistic swimming event at Tokyo Olympics?

A. Ahmed Hafnaoui

B. Jack Mcloughlin

C. Kieran Smith

D. Adam Peaty

Answer: A (Ahmed Hafnaoui from Tunisia)

67. Athletes from which country won gold in Rowing Men’s Double Sculls Even in Tokyo Olympics 2020. In this event, Arjun Lal Jat and Arvind Singh of India also participated?

A. France

B. Netherlands

C. China

D. Australia

Answer: A (France – The team of Hugo Boucheron and Matthieu Androdias from France won)

68. Which Archer from India beat World No. 2 player Galsan Bazarzhapov at Tokyo Olympics 2020 but couldn’t get a medal?

A. Atanu Das

B. P Jadhav

C. Tarundeep Rai

D. Sandeep Kumar

Answer: B (Pravin Jadhav)

69. Which two Indian Shooters enter the 2nd stage of qualification in the mixed 10 m air pistol round of Tokyo Olympics?

A. Deepak Kumar and Anjum Mudgil

B. Divyansh Singh Panwar and Elavenil Valarian

C. Saurabh Chaudhary and Manu Bhaker

D. Abhishek Verma and Yashaswini Deswal

Answer: C (Saurabh Chaudhary and Manu Bhaker)

70. Which Swimmer represented India in Men’s 200m Butterfly Swimming event at Tokyo 2020 Olympics?

A. Srihari Nataraj

B. Sajan Prakash

C. Sandeep Sejwal

D. Anshul Kothari

Answer: B (Sajan Prakash, he along with Srihari Natraj is the first-ever Indian swimmer to qualify for the Olympic Games by breaching the A standard time)

71. Which Swimmer represented India in Men’s 100 m Backstroke Swimming event at Tokyo 2020 Olympics?

A. Srihari Nataraj

B. Sajan Prakash

C. Sandeep Sejwal

D. Anshul Kothari

Answer: A (Srihari Nataraj, along with Sajan Prakash is the first-ever Indian swimmer to qualify for the Olympic Games by breaching the A standard time).

72. For the first time in History, Pakistan entered one badminton player into the Olympic tournament at Tokyo 2020. Can you tell the name of this player?

A. Gazala Siddique

B. Sidra Hamad

C. Mahoor Shahzad

D. Huma Javeed

Answer: C (Mahoor Shahzad, she participated in Women’s singles event)

73. Which two athletes created Olympic history for India in  the semi-final A of lightweight men’s double sculls in rowing with an impressive timing of 6:24.41 but can’t get a medal for the nation?

A. Arjun Lal Jat and Arvind Singh

B. Sunil Attri and Bhagwan Singh

C. Punit Kumar and Gurmeet Singh

D. Keshav Dev and Narsa Ram

Answer: A (Arjun Lal Jat and Arvind Singh)

74. Who wins a gold medal in first ever Olympic 800m freestyle swimming final?

A. Robert Finke USA

B. Gregorio Paltrinieri Italy

C. Mykhailo Romanchuk Ukraine

D. Ahmed Hafnaoui Tunisia

Answer: A. Rober Finke USA

75. Who break the Olympic record to win gold medal in women 200m butterfly swimming at Tokyo Olympics 2020?

A. Zhang Yufei China

B. Regan Smith United States

C. Hali Flickinger United States

D. Yahi Ohashi Japan

Answer: A. Zhan Yufei China

76. Who won gold at Tokyo Olympics 2020 in Women Individual foil event in Fencing?

A. Inna Deriglazova (ROC)

B. Larisa Korobeynikova (ROC)

C. Lee Kiefer (USA)

D. Sun Yiwen (China)

Answer: C (Lee Kiefer)

77. Who won gold at Tokyo Olympics 2020 in Women Individual Sabre event in Fencing?

A. Sofya Velikaya (ROC)

B. Sofia Pozdniakova (ROC)

C. Manon Brunet (France)

D. Larisa Korobeynikova (ROC)

Answer: B (Sofia Pozdniakova)

78. Who beat India’s Manika Batra in Round 3 of table tennis even at Tokyo Olympics to end her run at Olympics 2020?

A. Margaryta Volodymyrivna

B. Sofia Polcanova

C. Chen Meng

D. Mimo Ito

Answer: B (Sofia Polcanova)

79. Team from which nation won gold in mixed double events at Tokyo Olympics 2020?

A. China

B. USA

C. Indonesia

D. Japan

Answer: D (Japan – the team of Jun Mizutani and Mima Ito claimed their country’s first ever Olympic table tennis gold medal)

80. Which Indian become only the fourth player in Women’s singles badminton to claim two medals at the two consecutive Olympic games by beating He Bingjjao of China in Tokyo Olympics 2020?

A. Saina Nehwal

B. PV Sindhu

C. Jwala Gutta

D. Ashwini Ponnapaa

Answer:  B (PV Sindhu)

81. PV Sindhu won her 2nd Olympic medal after getting a bronze at Tokyo Olympics 2020. Who other than PV Sindhu is the only Athlete in India having two Olympic Medals in an individual sport?

A. Vijender Singh

B. Abhinav Bindra

C. Sushil Kumar

D. Saina Nehwal

Answer: C (Sushil Kumar)

82. Who won the gold medal in the Women’s Singles Badminton event at Tokyo Olympics 2020. In the same event, PV Sindhu won Gold Medal?

A. Tai Tzu-ying

B. Chen Yufei

C. Kim So-yeong

D. Kong Hee-yon

Answer: B (Chen Yufei)

83. Which Indian Boxer assured a medal for herself by defeating Chinese Taipei’s Chen Nien-chin at Tokyo 2020 Summer Olympics?

A. Lovlina Borgohain

B. Mary Kom

C. Simranjit Kaur

D. Pooja Rani

Answer: A (Lovlina Bogohain)

84. Indian Men’s Hockey Team created history at the Tokyo Olympics 2020 by entering into the semifinal of the Olympics after 49 years. Who is the captain of Indian Men’s Hockey Team?

A. Rupinder Pal Singh

B. P. R. Sreejesh

C. Manpreet Singh

D. Hardik Singh

Answer: C (Manpreet Singh)

85. Along with Indian Men’s Hockey Team, Indian Women’s Hockey Team also created history Tokyo Olympics 2020. The Team reached the semifinal of the Olympics for the first time. Who is the captain of the Indian Women’s Hockey Team?

A. Nikki Pradhan

B. Rani Rampal

C. Gurjit Kaur

D. Deep Grace Ekka

Answer: B (Rani Rampal)

86. Which Indian women created history at Tokyo Olympics 2020 by getting an entry in the final of Discuss Through Event?

A. Krishna Poonia

B. Seema Punia

C. Ekta Bhyan

D. Kamalpreet Kaur

Answer: D (Kamalpreet Kaur)

87. Who won Gold Medal in Men’s 100 M race event at Tokyo Olympics 2020?

A. Andre De Grasse

B. Fred Kerley

C. Yohan Blake

D. Marcell Jacobs

Answer: D (Marcell Jacobs from Italy)

88. Which Indian boxer created history by winning a bronze medal at Tokyo Olympics 2020. She becomes 2nd women boxer and 3rd overall boxer to win a bronze medal at Olympics for India?

A. Simranjit Kaur

B. MC Mary Com

C. Lovlina Borgohain

D. Pooja Rani

Answer: C (Lovlina Borgohain)

89. Indian Men’s Hockey Team lost in Olympics semifinals at Tokyo 2020. Which team beaten the Indian Men’s Hockey Team?

A. Great Britain

B. Australia

C. Argentina

D. Belgium

Answer: D (Belgium)

90. Which Indian wrestler created history at Tokyo Olympics by reaching the final? He assured at least a silver medal in Men’s freestyle 57 Kg semi-final.

A. Deepak Punia

B. Ravi Kumar Dahiya

C. Amit Kumar Dahiya

D. Bajrang Punia

Answer: B (Ravi Kumar Dahiya)

91. Indian Women’s Hockey Team lost in Olympics semifinals at Tokyo 2020. Which team beaten the Indian Women’s Hockey Team?

A. Argentina

B. Australia

C. Belgium

D. South Africa

Answer: A (Argentina)

92. Which Indian Javelin thrower reached the final at Tokyo Olympics 2020 by topping his group? 

A. Shivpal Singh

B. Anil Kumar Singh

C. Neeraj Chopra

D. Tajinder Pal Singh Toor

Answer: C (Neeraj Chopra)

93. Indian men’s hockey team win a historic bronze medal at Tokyo Olympics 2020. The team achieved this success by beating which team?

A. Australia

B. Belgium

C. Germany

D. Belarus

Answer: C (Germany)

94. Who is the goalkeeper of the Indian men’s hockey team? He is getting a lot of praise for his great performance at Tokyo Olympics 2020

A. P. R. Sreejesh

B. Manpreet Singh

C. Harmanpreet Singh

D. Rupinder Pal Singh

Answer: A (P. R. Sreejesh)

95. India’s top seed wrestling Vinesh Phogat lost in quarter final of the Women freestyle 53 kg wrestling category in Tokyo Olympics 2020. Who beat her in the quarter final?

A. Sofia Mattsson

B. Vanesa Kaladzinskaya

C. Valeria Koblova

D. Iryna Kurachkina

Answer: B (Vanesa Kaladzinskaya)

96. Indian Wrestler Ravi Kumar Dahiya is going to take part in the final gold medal match in Men’s 57 Kg Freestyle wrestling category at Tokyo 2020. Who is going to be his opponent?

A. Zaur Rizvanovich Uguev

B. Nurislam Sanayev

C. Georgi Vangelov

D. David Morris Taylor III

Answer: A (Zaur Rizvaovich Uguev)

97. Which team won the gold medal in softball (newly added sport) in Tokyo Olympics 2020?

A. USA

B. Japan

C. Italy

D. Australia

Answer: B (Japan)

98. Indian women’s hockey team lost bronze medal match at Tokyo Olympics 2020. To which team Indian Women’s hockey team lost?

A. Argentina

B. Great Britain

C. Australia

D. Belgium

Answer: B (Great Britain)

99. India’s Deepak Punia lost the bronze medal match after losing  to San Mario’s Amine Myles in the dying moments of the game. Under which wrestling weight category he participated in Tokyo 2020 olympics?

A. Men’s 65 kg Freestyle

B. Men’s 74 kg Freestyle

C. Men’s 86 kg Freestyle

D. Men’s 57 kg Freestyle

Answer: C (Men’s 86 kg Freestyle)

100. Which Indian Athlete participated in Men’s 50 km race walk Final even at Tokyo Olympics 2020 but can’t get a medal because he was unable to finish the race?

A. Sandeep Kumar

B. KT Irfan

C. Rahul Rohilla

D. Gurpreet Singh

Answer: D (Gurpreet Singh)

101. Which Indian women Golfer who was born with profound deafness is participating in Tokyo Olympics 2020?

A. Aditi Ashok

B. Shaili Chopra

C. Diksha Dagar

D. Tvesa Malik

Answer: C (Diksha Dagar)

102. Who won the gold medal Men’s 400 m race at Tokyo Olympics 2020?

A. Steven Gardiner, Bahamas

B. Anthony Zambrano, Colombia

C. Kirani James, Grenada

D. Andre De Grasse, Canada

Answer: A (Steven Gardiner, Bahamas)

103. Which athlete from Jamaica won gold in both Women 100 metre and 200 metre race event at Tokyo Olympics 2020?

A. Elaine Thompson-Herah

B. Shelly-Ann Fraser-Pryce

C. Shericka Jackson

D. Megan Tapper

Answer: A (Elaine Thompson-Herah)

104. In which event at Tokyo Olympics 2020 all three medals i.e. Gold, Silver, and Bronze won by women athletes from Jamaica?

A. Women 200 m race

B. Women 800 m race

C. Women 100 m race

D. 20 Kilometre walk

Answer: C (Women 100 m race)

105. In which event at Tokyo Olympics 2020 the silver medal is not awarded because of the tie at the Gold medal position between Gianmarco Tamberi from Italy and Mutaz Essa Barshim from Qatar?

A. High Jump

B. Long Jump

C. Triple Jump

D. Shot Put

Answer: A (High Jump)

106. Sydney McLaughlin from the United States of America (USA) created a world record at Tokyo Olympics 2020 in which event?

A. Women’s 100 m hurdles

B. Women’s 400 m hurdles

C. Women’s 3000 m steeplechase

D. Women’s Long Jump

Answer: B (Women’s 400m hurdles)

107. Which Athlete broke the world record in Men’s 400 m hurdles event at Tokyo Olympics 2020?

A. Alison dos Santos (Brazil)

B. Rai Benjamin (USA)

C. Karsten Warholm (Norway)

D. Hansle Parchment (Jamaica)

Answer: C (Karsten Warholm from Norway)

108. Which Nation Won the first Gold Medal of Tokyo 2020 Olympics?

A. Japan

B. USA

C. China

D. Australia

Answer: C (China) – China’s Yang Qian in the 10-metre rifle shooting

109. USA’s Swimmer Caeleb Dressel won FIVE gold medals in Tokyo Olympics 2020. How many world records did he break while doing so?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

Answer: A (2)

110. Who won the first ever Skateboarding (newly added game at Olympics) gold medal at Tokyo Olympics 2020?

A. Rayssa Leal

B. Funa Nakayama

C. Momiji Nishiya

D. Riley Hawk

Answer: C (Momiji Nishiya)

111. How many medals did India won during Tokyo Olympics 2020?

A. 5

B. 6

C. 7

D. 8

Answer: C (7)

112. Neeraj Chopra wins the one and only Gold medal for India in Tokyo Olympics 2020. In which sport did he participate?

A. Shooting

B. Shotput

C. Discuss Throw

D. Javelin Throw

Answer: D (Javelin Throw)

113. In Tokyo Olympics 2020, Neeraj Chopra becomes the second Indian athlete ever to win an Olympic gold medal at an individual event. Who is the first one? 

A. Milkha Singh

B. Abhinav Bindra

C. Sushil Kumar

D. PV Sindhu

Answer: B (Abhinav Bindra – He won gold at Beijing Olympics 2008)

114. Who carried the Indian flag during the closing ceremony of the Tokyo Olympics 2020?

A. Neeraj Chopra

B. Bajrang Punia

C. PV Sindhu

D. Ravi Kumar

Answer: B (Bajrang Punia)

115. Which nation won the most number of gold medals at the Tokyo Olympics 2020?

A. USA

B. China

C. Japan

D. Great Britain

Answer: A (USA with 39 Gold Medals)

116. Which Swimmer from Australia won 4 gold medals at Tokyo Olympics 2020 – 2021?

A. Kylee McKeown

B. Emma McKeon

C. Lisa Carrington

D. Katie Ledecky

Answer: B (Emma McKeown)

117. Which superstar Archer from Korea won 3 gold medals at Tokyo Olympics 2020?

A. Zhang Yufei

B. Chang Hye-jin

C. Lee Sung-jin

D. An San

Answer: D (An San)

118. Which nation finished with the most number of medals in the Tokyo Olympics?

A. United States of America (USA)

B. China

C. Japan

D. Australia

Answer: A (United States of America with 113 medals)

119. How many gold medals did China won at Tokyo Olympics 2020?

A. 32

B. 42

C. 38

D. 41

Answer: C (38 gold medals)

120. Karate makes its Olympics debut at Tokyo 2020. Who won the gold medal in Men’s Kata Category?

A. Damián Quintero, Spain

B. Ryo Kiyuna, Japan

C. Ariel Torres, USA

D. Ali Sofuoğlu, Turkey

Answer: B (Ryo Kiyuna, Japan)

121. How many silver medals did India won at Tokyo Olympics 2020?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

Answer: A (2)

122. How many bronze medals did India won at Tokyo Olympics?

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

Answer: B (4)

123. In which weight category of wrestling did Bajrang Punia won the bronze medal for India at Tokyo 2020?

A. Men’s Freestyle 57 Kg

B. Men’s Freestyle 86 Kg

C. Men’s Freestyle 65 Kg

D. Men’s Freestyle 74 Kg

Answer: C (Men’s Freestyle 65 Kg)

124. In which event at Tokyo Olympics 2020 the team of Indian Athletes break the Asian Record but can’t reach the finals and get medals?

A. Men’s 4 x 400 m relay

B. Women’s 4 x 400 m relay

C. Mixed 4 x 400m relay

D. 400m hurdles

Answer: A (Men’s 4 x 400 m relay, the team of Amoj Jacob, Arokia Rajiv, Noah Nirmal Tom, Muhammed Anas Yahiya broke the Asian records)

125. Along with Neeraj Chopra, another Indian athlete participated in the Javelin Throw event at Tokyo Olympics 2020. However, he was not able to qualify for the finals. What is his name?

A. Murali Sreeshankar

B. Shivpal Singh

C. Sahil Silawar

D. M.P Jabir

Answer: B (Shivpal Singh)

126. Who broke the Indian National Record in 3000m steeplechase at Tokyo Olympics 2020 but couldn’t won a medal?

A. Sandeep Kumar

B. M. P Jabir

C. Avinash Sable

D. Rahul Rohilla

Answer: C (Avinash Sable)

127. Which Indian Golfer performed well at the Tokyo Olympics and finished 4th. Just missed the podium (medal finish) very narrowly?

A. Anirban Lahiri

B. Udayan Mane

C. Aditi Ashok

D. Diksha Dagar

Answer: C (Aditi Ashok)

128. Neeraj Chopra won Gold at the Javelin Throw event at Tokyo Olympics 2020. In the same event, a Pakistani Athlete finished 5th. What is his name?

A. Shah Hussain Shah

B. Ghulam Mustafa Bashir

C. Arshad Nadeem

D. Talha Talib

Answer: C (Arshad Nadeem)

129. India finished on which rank in terms of the number of medals won at Tokyo Olympics 2020?

A. 25th

B. 38th

C. 48th

D. 62nd

Answer: C (48th)

130. Which Athlete won 2nd ever Gold Medal for Israel at Tokyo Olympics 2020?

A. Rayderley Zapata

B. Artem Dolgopyat

C. Artur Dalaloyan

D. Tin Srbić

Answer: B (Artem Dolgopyat)

131. Tokyo Olympics 2020 turned out to be the best ever Olympics for India in which the Athletes claimed 7 medals. The previous best was London Olympics 2012. How many medals did India win at London Olympics?

A. 3

B. 4

C. 5

D. 6

Answer: D (6)

132. Japan was the host of the Tokyo Olympics. At which position did it finish at the medal Tally?

A. 3rd

B. 4th

C. 5th

D. 6th

Answer: A (3rd with 27 Gold Medals)

These are our top Gk questions on Tokyo Olympics 2021. We will add more questions once the tournament progress. After a relatively disappointing performance at Rio Olympics 2016, all Indians have great hopes from the contingent this year. We hope our Athletes will show grab a lot of medals at the Tokyo Olympics 2021.

150 GK Questions on Tokyo Olympics 2020 PDF – Buy Now !

24 Comments

Add a Comment
  1. Thank you so Much!

  2. Market did not Done Here.

    1. Very Improtent Big Show…

  3. Sufiyan Kamaluddin Sayyed

    Sir, I am making a video on this and I will mention your website in the description that all credit goes to you.

    1. Thank you Dear..

  4. I can’t access to the pdf so I can’t answer questions please grant me acces for free

  5. Need PDF copy sir

  6. i want to copy the content for study purpose

  7. need pdf copy pls

  8. Thank you for posting such GK questions about Olympic games pls post may other questions like this ….

  9. R/SIR
    PLS PROVIDE ME PDF OF QUESTION RELATED TO PHYSICAL EDUCATION AND SPORTS

    1. I need the PDF of health education & sports

  10. can i have a copy paste???????

  11. Thanks a bunch for this lovely quiz❤️

  12. Thanks for information it’s understandable

  13. I want to participate..how to apply to participate

  14. It is very interesting thanks to give us these question and answers

  15. can i have a copy paste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *