Books and Authors GK Questions with Answers

Spread the Knowledge

[51] Who is the writer of ‘Swamy and Friends’?

  1. A) Munshi Premchand
  2. B) Raman
  3. C) Max Muller
  4. D) R K Narayan

Answer: D) R K Narayan   

[52] Arunima Sinha is author of

  1. A) Born Again on the Mountain
  2. B) Lost and Found in India
  3. C) Forge your Future
  4. D) Water in the coming Decades

Answer: A) Born Again on the Mountain

[53] The first history book was written by

  1. A) Euclid
  2. B) Herodotus
  3. C) Aristotle
  4. D) Julius Caesar

Answer: B) Herodotus

[54] Who wrote the book “My truth”?

  1. A) Jackie Chan
  2. B) Jawaharlal Nehru
  3. C) Indira Gandhi
  4. D) Vijay Hazare

Answer: C) Indira Gandhi

[55] Panchatantra has been written by

  1. A) Surdas
  2. B) Kalidas
  3. C) Vishnu Sharma
  4. D) Vishakhadatta

Answer: C) Vishnu Sharma

[56] Name the author of the book A Passage to England:

  1. A) Vikram Seth
  2. B) Eric Segalwrong
  3. C) E M Forster
  4. D) Nirad C Chaudhuri

Answer: D) Nirad C Chaudhuri

[57] “Glimpses of World history” Written by?

  1. A) Rabindranath tagore
  2. B) H G Wells
  3. C) Mark twain
  4. D) Jawaharlal Nehru

Answer: D) Jawaharlal Nehru

[58] The autobiography “Living History” has been authored by

  1. A) Margaret Atwood
  2. B) Benazir Bhutto
  3. C) Hilary Clinton
  4. D) Monica Lewinsky

Answer: C) Hilary Clinton

[59] Which of the following is written by Richard Flanagan?

  1. A) The Narrow Road to the Deep North
  2. B) Kiran Bedi — Kaise Bani Top Cop
  3. C) Flood of Fire
  4. D) Family Life

Answer: A) The Narrow Road to the Deep North

[60] Who is the author of the book “Innovation in India”?

  1. A) Shyam V Ramani
  2. B) Arun Kumar
  3. C) Meenakshi Chaudhary
  4. D) A G Nurani

Answer: A) Shyam V) Ramani

[61] In which language did ‘Dr Masti Venkatesh Iyengar’ write?

  1. A) Malayalam
  2. B) Tamil
  3. C) Telugu
  4. D) Kannada

Answer: D) Kannada

[62] Author of The Diary of a young girl is

  1. A) Rachel Carson
  2. B) Roland Barthes
  3. C) Anne Frank
  4. D) Ibn Battuta

Answer: C) Anne Frank

[63] The Musalman, the handwritten daily published from which one of the following places?

  1. A) Chennai
  2. B) Hyderabad
  3. C) Mysore
  4. D) Lucknow

Answer: A) Chennai

[64] Who said, Child is the father of Man?

  1. A) Lord Byron
  2. B) William Wordsworth
  3. C) Shakespeare
  4. D) John Keats

Answer: B) William Wordsworth

[65] Sishu is the literary work of which Indian author?

  1. A) Vikram Seth
  2. B) Jawaharlal Nehru
  3. C) Rabindranath Tagore
  4. D) Arundhati Roy

Answer: C) Rabindranath Tagore

[66] Who is the author of the book ‘My Experiments with Truth’?

  1. A) Mahatma Gandhi
  2. B) Michael Anderson
  3. C) Winston Churchill
  4. D) Jarnes Morris

Answer: A) Mahatma Gandhi

[67] Who wrote the book Discovery of India?

  1. A) Vikram Seth
  2. B) Rabindranath Tagore
  3. C) Mahatama Gandhi
  4. D) Jawaharlal Nehru

Answer: D) Jawaharlal Nehru

[68] Who has written Mother India?

  1. A) Sarojini Naidu
  2. B) Rajiv Gandhi
  3. C) Jawaharlal Nehru
  4. D) Katherine Mayo

Answer: D) Katherine Mayo

[69] The author of the book “Zest for Life” is?

  1. A) Mark Twain
  2. B) Virginia Wolf
  3. C) H G Wells
  4. D) Emile Zola

Answer: D) Emile Zola

[70] Who is the author of the book Blue Star?

  1. A) K S Brar
  2. B) Prakash Singh Badal
  3. C) K P S Gill
  4. D) Gurcharan Singh Tohra

Answer: A) K S Brar

[71] Which of the following is written by Natwar Singh?

  1. A) My Unforgettable Memories
  2. B) Narendra Modi: A Political Biography
  3. C) A Passage to England
  4. D) One Life is Not Enough

Answer: D) One Life is Not Enough

[72] Who is the author of “Divine Comedy”?

  1. A) Goethe
  2. B) Milton
  3. C) Dante
  4. D) Shakespeare

Answer: C) Dante

[73] Who is the author of Devadas?

  1. A) Indira Gandhi
  2. B) Manu
  3. C) Ravindra Nath Tagore
  4. D) Sarat Chandra Chatterjee

Answer: D) Sarat Chandra Chatterjee

[74] Who wrote the famous book, “Who wants to be a millionaire”?

  1. A) Vikram Seth
  2. B) Chetan Bhagat
  3. C) Agatha Christie
  4. D) Emile Zola

Answer: C) Agatha Christie

[75] Who is the author of ‘Death in The Castle’?

  1. A) Thomas Mann
  2. B) H P Nanda
  3. C) Pearl S Buck
  4. D) John Gunther

Answer: C) Pearl S) Buck


Spread the Knowledge

1 Comment

Add a Comment
  1. SIMITA RAISINGHANI

    GOOD WORKSHEETS GIVEN

Leave a Reply

Your email address will not be published.