Famous Places GK Questions & Answers (150)

Spread the Knowledge

101. Vijay Stambha is situated in
A. Agra
B. Jaipur
C. Delhi
D. Chittor
Answer: D. Chittor

102. The Central Scientific Instruments Organisation is situated at
A. Chennai
B. Bangalore
C. New Delhi
D. Chandigarh
Answer: D. Chandigarh

103. Central Road Research Institute is in
A. Delhi
B. Bangalore
C. Roorkee
D. Hyderabad
Answer: A. Delhi

104. Who is the largest serving Chief Minister in India?
A. Chimanbhai Patel
B. Bhajan Lal
C. Hiteshwar Saikia
D. Jyoti Basu
Answer: D. Jyoti Basu

105. National Science Centre is located at
A. Mumbai
B. Bangalore
C. Kolkata
D. Delhi
Answer: D. Delhi

106. The Indian Institute of Science is located at
A. Chennai
B. New Delhi
C. Kanpur
D. Bangalore
Answer: D. Bangalore

107. The longest dam of India is the
A. Nangal Dam
B. Bhakra Dam
C. Maithon Dam
D. Hirakud Dam
Answer: D. Hirakud Dam

108. Lakshmibai National College of Physical Education is located at
A. Bhopal
B. Karnal
C. Patiala
D. Gwalior
Answer: D. Gwalior

109. Hawa Mahal is in which of the following cities?
A. Jaipur
B. Indore
C. Bhopal
D. Hyderabad
Answer: A. Jaipur

110. Smallest country in the world is
A. Vatican City
B. Tonga
C. Naura
D. Monaco
Answer: A. Vatican City

111. The National Design Institute is located at
A. Hyderabad
B. Ahmedabad
C. Dehradun
D. Pune
Answer: B. Ahmedabad

112. The largest Indian State by area is
A. Maharashtra
B. Rajasthan
C. Andhra Pradesh
D. Madhya Pradesh
Answer: B. Rajasthan

113. Sun Temple is situated at which of the following places?
A. Haridwar
B. Konark
C. Kanyakumari
D. Vrindavan
Answer: B. Konark

114. Whose Samadhi in Delhi is called Vijay Ghat?
A. Jawaharlal Nehru
B. Rajiv Gandhi
C. Jagjiwan Ram
D. Lal Bahadur Shastri
Answer: D. Lal Bahadur Shastri

115. Waterloo is located in
A. France
B. Belgium
C. England
D. Switzerland
Answer: B. Belgium

116. Largest mint in India is located at
A. Nasik
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Hyderabad
Answer: B. Kolkata

117. National Institute of Nutrition is located at which of the following places?
A. Pune
B. Bangalore
C. Thiruvananthapuram
D. Hyderabad
Answer: D. Hyderabad

118. Buland Darwaza is located in
A. Delhi
B. Bijapur
C. Hyderabad
D. Fatehpur Sikri
Answer: D. Fatehpur Sikri

119. The highest airfield in India is
A. Chushul
B. Parapani
C. Pantnagar
D. Bhuntar
Answer: A. Chushul

120. National School of mines is located in which of the following cities?
A. Udaipur
B. Pune
C. Kavalpur
D. Hyderabad
Answer: B. Pune

121. National Institute of Rural Development is located at
A. Kanpur
B. Hyderabad
C. Darjeeling
D. Udaipur
Answer: B. Hyderabad

122. C.D.R.I is located at
A. Nagpur
B. Chennai
C. Mysuru
D. Lucknow
Answer: D. Lucknow

123. In which of the following cities Lal Bahadur Stadium is located?
A. Kolkata
B. Cuttack
C. Lucknow
D. Hyderabad
Answer: D. Hyderabad

124. Indian Institute of Sugar Technology is located at
A. Delhi
B. Kanpur
C. Mumbai
D. Pimpri
Answer: B. Kanpur

125. The famous Eiffel Tower is in
A. France
B. Italy
C. England
D. Germany
Answer: A. France


Spread the Knowledge

1 Comment

Add a Comment
  1. Jyotika

    Super

Leave a Reply

Your email address will not be published.