Sports Quiz 2021: 200 Sports GK Questions and Answers

Sports Quiz 2021-22: General Knowledge subject is critical for most of the competitive exams like SSC, UPSC, Bank PO, Clerk, etc.  Out of all the sections of General Knowledge, “Sports GK” is one of the most important because at least a few questions are asked from Sports General Knowledge section in almost every exam. Also, remembering sports GK questions and answers is considered a bit easier as compared to the other sections of General knowledge.

As per the latest trends of competitive exams, questions from Sports Current Affair are asked more than general sports GK questions. Here, we are listing questions from Sports general awareness as well as general knowledge to help the aspirants prepare well for the exam. We will regularly add latest GK questions and answers to this post so date you remain up-to-date with all the current affairs in the field of sports. If you have any question or doubt regarding this post then feel free to reach us through the comment section.

50 Sports GK Questions and Answer (latest)

Question – 1:  Who Won 10th italian open title 2021 ?

  1. Novak Djokovic
  2. Rafael Nadal
  3. Dominic Thiem
  4. Stefanos Tsitsipas

Answer: B (Rafael Nadal)

Question – 2: Waca cricket ground is located in –

  1. Adelaide
  2. Perth
  3. Auckland
  4. Durban

Answer: B (Perth)

Question – 3: Who becomes the first cricketer who has hit the six sixes in an over in One Day Internation (50-50) cricket?

  1. Kieron Pollard
  2. Yuvraj Singh
  3. Herschelle Gibs
  4. Viv Richards

Answer: C (Herschelle Gibbs)

Question – 4: Who among the following woman cricketers was the first who has scored 10,000 runs in International Cricket format?

  1. Mithali Raj
  2. Anjum Chopra
  3. Charlotte Edwards
  4. Ellyse Perry

Answer: C (Charlotte Edwards)

Question – 5: Who has become the first Indian fencer to qualify for Tokyo Olympic Games?

  1. Kavitha Devi
  2. Bhavani Devi
  3. Daina Devi
  4. Kaushik Vedika

Answer: B (Bhavani Devi)

Question – 6: Which of the following football club wins FIFA Club World Cup 2020?

  1. Juventus F. C
  2. FC Barcelona
  3. Manchester United
  4. Bayern Munich

Answer: D (Bayern Munich)

Question – 7: The term “Dolphin Kick” is associated with which of the following games?

  1. Badminton
  2. Squash
  3. Swimming
  4. Golf

Answer: C (Swimming)

Question – 8: FIFA is the global regulatory body of which sports-

  1. Hockey
  2. Football
  3. Cricket
  4. Tennis

Answer: B (Football)

Question – 9: Who was the first Indian Woman to get an Olympic medal?

  1. P.T. Usha
  2. Sania Mirza
  3. Aarti Saha
  4. Karnam Malleswari

Answer: D (Karnam Malleswari)

Question – 10: What is the full form of IPL?

  1. Indian Premier League
  2. Indo-Pakistan League
  3. International Premier League
  4. Indian Players League

Answer: A (Indian Premier League)

Question – 11: Who is first Indian rower to win a gold at the Asian Games in the year 2010?

  1. Sawarn Singh
  2. Bajrang Lal Takhar
  3. Dattu Baban Bhokanal
  4. Dushyant Chauhan

Answer: B (Bajrang Lal Takhar)

Question – 12: Who became the first Indian male squash player to enter the top 10 in the PSA world rankings?

  1. Cyrus Poncha
  2. Ramit Tandon
  3. Sourav Ghosai
  4. Mahesh Mangaonkar

Answer: C (Sourav Ghosai)

Question – 13: West Indie’s captain Kieron Pollard smashed six sixes over of Sri Lanka spinner Akila Dananjaya in the first T20 International (T20I) against Antigua in first week of March 2021. Which Indian cricketer achieved the similar mile stone?

  1. Yuvraj Singh
  2. Saurabh Sharma
  3. Virat Kohali
  4. Mahendra Singh Dhoni

Answer: A (Yuvraj Singh)

Question – 14: Who did novak Djokovic defeated  to win his ninth Australian Open championship 2021 and 18th Grand Slam title?

  1. Daniil Medvedev
  2. Roger Federer
  3. Rafael Nadal
  4. None of the above

Answer: A (Daniil Madvedev)

Question – 15: The famous C.K. Naidu Trophy is associated with which sport?

  1. Badminton
  2. Hockey
  3. Lawn Tennis
  4. Cricket

Answer: D (Cricket)

Question – 16: Who won the Women Singles title in the US Open Tennis Tournament 2018?

  1. Anastasija Sevastova
  2. Serena Williams
  3. Naomi Osaka
  4. Elena Vesnina

Answer: C (Naomi Osaka)

Check- World GK questions

Question – 17: Grand Slam tournaments are operated by –

  1. The Association of Tennis Professionals (ATP)
  2. The Women’s Tennis Association (WTA)
  3. The International Tennis Federation The (ITF)
  4. Jointly by the Association of Tennis Professionals (ATP) and The Women’s Tennis Association (WTA)

Answer: C (The International Tennis Federation The (ITF))

Question – 18: Which athlete scored first position in the London Marathon held on 4th October, 2020?

  1. Eliud Kipchoge
  2. Shura Kitata
  3. Vincent Kipchumba
  4. Sisay Lemma

Answer: B (Shura Kitata)

Question – 19: Who among the following were selected for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2019?

  1. Vijay Kumar and Yogeshwar Dutt
  2. Sakshi Malik and Jitu Rai
  3. Virat Kohli and Mirabai Chanu
  4. Bajrang Punia and Deepa Malik

Answer: C (Virat Kohli and Mirabai Chanu)

Question – 20: Neeraj Chopra win the first ever olympic gold medal for India in which of the following sports

  1. 400 m hurdles
  2. Javelin Throw
  3. High Jump
  4. Long Jump

Answer: B (Javelin Throw)

Question – 21: Olympic Medalists of India Bajrang Punia and Ravi Dhaiya associated with which sport?

  1. Boxing
  2. Shooting
  3. Wrestling
  4. Judo

Answer: C (Wrestling)

Question – 22: Who was the first Indian to receive the International Shooting Sport Federation (ISSF) Blue Cross?

  1. Ronjan Sodhi
  2. Vijay Kumar
  3. Gagan Narang
  4. Abhinav Bindra

Answer: D (Abhinav Bindra)

Question – 23: Where in pakistan the world’s highest polo ground is located?

  1. Kasur
  2. Attock
  3. Shandur
  4. Okara

Answer: C (Shandur)

Question – 24: Which of the following footballers has a world record of highest goal score for a single club?

  1. Lionel Messi (Barcelona FC)
  2. Pele (Santos FC)
  3. Gerd Muller (Bayern Munich)
  4. Fernando Peyrotes (Sporting CP)

Answer: A (Lionel Messi (Barcelona FC))

Question – 25: Who became the first player of Indian origin to play in an NBA game?

  1. Sim Bhullar
  2. Palpreet Singh
  3. Amjyot Singh
  4. Satnam Singh

Answer: A (Sim Bhullar)

Question – 26: Who became the first female to be appointed to the ICC International Panel of Match Referees in 2019?

  1. GS Lakshmi
  2. Diana Edulji
  3. Jhulan Goswami
  4. Sudha Shah

Answer: A (GS Lakshmi)

Question – 27: Which of the following traditional games has/ have been included in Khelo India Youth Games 2021?

  1. Kalaripayattu
  2. Gatkha

III. Thang-Ta

  1. Maalkhamb
  2. Yogasana
  3. Only I, II and III
  4. Only II, III and IV
  5. Only III, IV and V
  6. I, II, III, IV and V

Answer: D (I,II,III,IV and V)

Question – 28: Who won BBC’s Sports Personality of the Year prize 2020?

  1. Lewis Hamilton
  2. Michael Schumacher
  3. Jordan Henderson
  4. Hollie Doyle

Answer: A (Lewis Hamilton)

Question – 29: Who among the following won the Italian Open Women’s Tennis Singles Title, 2019?

  1. Karolina Pliskova
  2. Johanna Konta
  3. Naomi Osaka
  4. Serena Williams

Answer: A (karolina Pliskova)

Question – 30: Triples is a new format of

  1. Boxing
  2. Judo
  3. Chess
  4. Badminton

Answer: D (Badminton)

Question – 31: Which of the following Indian Football Club became country’s first ever football club to feature on NASDAQ billboards in New York’s Time Square on 29th July, 2020?

  1. East Bengal
  2. Churchill Brothers
  3. Mohun Bagan
  4. Bengaluru Football Club

Answer: C (Mohun Bagan)

Question – 32: Where did the first Khelo India University games take place?

  1. Bhubaneswar
  2. New Delhi
  3. Pune
  4. Kolkata

Answer: A (Bhubaneswar)

Question – 33: How many teams participated in ICC Women’s T-20 World Cup that was held during February-March 2020 in Australia?

  1. 08
  2. 10
  3. 12
  4. 14

Answer: B (10)

Question – 34: Thomas Cup and Uber Cup are prestigious trophies of –

  1. Badminton
  2. Lawn Tennis
  3. Table Tennis
  4. Golf

Answer: A (Badminton)

Question – 35: India shared gold medal with which country in the first online Chess Olympiad 2020 –

  1. Russia
  2. Armenia
  3. Poland
  4. None of the above

Answer: A (Russia)

Question – 36: Who emerged champion of the US Open 2020 Men’s Singles Tennis title –

  1. Alexander Zverev
  2. Dominic Thiem
  3. Novak Djokovic
  4. Andy Murray

Answer: B (Dominic Thiem)

Question – 37: Koneru Humpy excels in which one of the following sports?

  1. Boxing
  2. Table Tennis
  3. Chess
  4. Billiards

Answer: C (Chess)

Question – 38: Who among the following cricketers has become the first bowler to claim 500 wickets in T20 Cricket?

  1. Dwayne Bravo
  2. Stuart Broad
  3. James Andreson
  4. Jaspreet Bumrah

Answer: A (Dwayne Bravo)

Question – 39: Indian cricket team’s lowest ever score in test matches was in –

  1. 42 at the Lord’s in 1974 against England
  2. 36 at Adelaide in 2020 against Australia
  3. 58 at Brisbane in 1947 against Australia
  4. 58 at Manchester in 1952 against England

Answer: B (36 runs at Adelaide in 2020 against Australia)

Question – 40: Who is the first and currently the only batsman to score double hundreds in four consecutive test series?

  1. Virat Kohli
  2. Rohit Sharma
  3. A.B. de Villiers
  4. Brian Lara

Answer: A (Virat Kohli)

Question – 41: Who emerged champion of the US Open 2020 Women’s Singles Tennis title?

  1. Naomi Osaka
  2. Serena Williams
  3. Karolina Pliskova
  4. Sofia Kenin

Answer: A (Naomi Osaka)

Question – 42: For which of the following sports was Dronavalli Harika, conferred with the prestigious Padma Shri Award?

  1. Badminton
  2. Archery
  3. Chess
  4. Cricket

Answer: C (Chess)

Question – 43: The National Dope Testing Laboratory functions under the –

  1. Ministry of Health and Family Welfare
  2. Ministry of Science and Technology
  3. Ministry of Youth Affairs and Sports
  4. Ministry of Home Affairs

Answer: C (Ministry of Youth Affairs and Sports)

Question – 44: Which Indian women created history at Tokyo Olympics 2020 by getting an entry in the final of Discuss Through Event?

  1. Krishna Poonia
  2. Seema Punia
  3. Ekta Bhyan
  4. Kamalpreet Kaur

Answer: D (Kamalpreet Kaur)

Question – 45: How many medals did India won in Tokyo Olympics 2020?

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: C (7)

Question – 46: Which nation finished with the most number of medals in the Tokyo Olympics?

  1. United States of America (USA)
  2. China
  3. Japan
  4. Australia

Answer: A (United States of America (USA))

Question – 47: How many gold medals did China won at Tokyo Olympics 2020?

  1. 32
  2. 42
  3. 38
  4. 41

Answer: C (38 gold medals)

Question – 48: Which Swimmer from Australia won 4 gold medals at Tokyo Olympics 2020 – 2021?

  1. Kylee McKeown
  2. Emma McKeon
  3. Lisa Carrington
  4. Katie Ledecky

Answer: B (Emma McKeown)

Question – 49: Who carried the Indian flag during the closing ceremony of the Tokyo Olympics 2020?

  1. Neeraj Chopra
  2. PV Sindhu
  3. Bajrang Punia
  4. Ravi Kumar

Answer: C (Bajrang Punia)

Question – 50: In which event at Tokyo Olympics 2020 all three medals i.e. Gold, Silver, and Bronze won by women athletes from Jamaica?

  1. Women 200 m race
  2. Women 800 m race
  3. Women 100 m race
  4. 20 Kilometre walk

Answer: C (Women 100 m race)

Games and Sports Quiz 2021- 150 Questions and Answers

Provided below are 150 most important questions & answers on games and sports played worldwide. We’ll keep adding new questions- stay connected with us.

 (1) On 29th August 2019, on the occasion of National Sports Day, which of these movements is launched by the Prime Minister Shri Narendra Modi?

[a] Khelo India Movement

[B]Fit India Movement

[C]Swach Bharat Abhiyan

[D]Hum Fit to India Fit campaign

Answer – B (Fit India Movement)

(2) Which of these Indian Footballers is awarded with the Arjuna Award in the year 2019?

[A] Subrata Paul

[B] Pritam Kotal

[C] Gurpreet Singh Sandhu

[D] Sunil Chhetri

Answer – C (Gurpreet Singh Sandhu)

(3) Who became first Indian woman para-athlete and the oldest to be conferred with “Rajiv Gandhi Khel Ratna” award in the year 2019?

[A] Karamjyoti Dalal

[B]Deepa Malik

[C] Pooja Khanna

[D] Malathi Krishnamurthy Holla

Answer – B (Deepa Malik)

(4) Which of these Badminton players became 1st Indian to win a gold medal in Badminton World Championship?

[A] PV Sindhu

[B] Saina Nehwal

[C] Srikanth Kidambi

[D] Parupalli Kashyap

Answer – A (PV Sindhu)

(5) In which of these cities the famous “Eden Garden” Stadium is located?

[A] Mumbai

[B] Delhi

[C] Jaipur

[D] Kolkata

Answer – D (Kolkata)

(6) Durand Cup is associated with which sport?

[A] Hockey

[B] Football

[C] Cricket

[D]Badminton

Answer – B (Football)

(7) Which city is going to host 2021 summer Olympics?

[A] Pyeongchang, South Korea

[B] Athens, Greece

[C] Tokyo, Japan

[D] Beijing, China

Answer – C (Tokyo, Japan)

(8) Which of these awards is the highest sporting honour of India?

[A] Arjuna Award

[B] Dronacharya Award

[C] Rajiv Gandhi Khel Ratna Award

[D] Rashtriya Khel Protsahan Puraskar

Answer – C (Rajiv Gandhi Khel Ratna Award)

(9) Which city hosted the 1st Asian Games in the year 1951?

[A] New Delhi, India

[B] Jakarta, Indonesia

[C] Tokyo, Japan

[D] Manila, Philippines

Answer – A (New Delhi, India)

Top sports quiz questions

(10) Who among the following is known as Flying Sikh of India?

[A] Kapil Dev

[B] PT Usha

[C] Milkha Singh

[D] Joginder Singh

Answer – C (Milkha Singh)

(11) Who was India’s first football captain?

[A] Talimeren Ao

[B] Shailen Manna

[C] SC Goswami

[D] P K Banerjee

Answer: A (Talimeren Ao)

(12) Sultan Azlan Shah Cup is related to which among the following Sports?

[A] Table Tennis

[B] Hockey

[C] Badminton

[D] Golf

Answer: B (Hockey)

(13) “The World Beneath His Feet” is a Biography of which of the following sporting personality?

[A] Sachin Tendulkar

[B] Nawab Pataudi

[C] Pulela Gopichand

[D] Ajit Wadekar

Answer: A (Pulela Gopichand)

(14) Which among the following Tennis Tournament is played on a synthetic hard court?

[A] French Open

[B] Wimbledon

[C] US open

[D] Australian open

Answer: D (Australian open)

(15) Who among the following was the first recipient of Rajiv Gandhi Khel Ratna?

[A] Karnam Malleswari

[B] Viswanathan Anand

[C] Nameirakpam Kunjarani

[D] Karnam Malleswari

Answer: B (Viswanathan Anand)

(16) Who among the following is first Indian to win an individual gold medal at any Olympic Games?

[A] Muhammad Aslam

[B] Abhinav Bindra

[C] Mohammed Shahid

[D] Rajyavardhan Singh Rathode

Answer: B (Abhinav Bindra)

(17) “National Football Museum” which keeps FIFA collection is located at which of the following countries?

[A] England

[B] Canada

[C] France

[D] Brazil

Answer: A (England)

(18) Who is the first woman cricketer to hit a double century in ODI?

[A] Smriti Mahadana

[B] Mitali Raj

[C] Ellyse Perry

[D] Belinda Clark

Answer: D (Belinda Clark)

(19) The book ‘Straight from the Heart’ has been written by which of the following sporting personality?

[A] Sunil Gavaskar

[B] Imran Khan

[C] Sachin Tendulkar

[D] Kapil Dev

Answer:  C (Kapil Dev)

(20) Which of the following is awarded with Rajiv Gandhi Khel Ratna award, 2019?

[A] Virat Kohli

[B] Hima Das

[C] Mary Kom

[D] Bajrang Punia

Answer: D (Bajrang Punia)

Sports Quiz Qestions with Answers

(21) Which sport is added for the first time to the Tokyo 2021 Olympics Games?

[A] Fencing

[B] Powerlifting

[C] Curling

[D] Table Tennis Mixed Doubles

Answer: D (Table Tennis Mixed Doubles)

(22) “281 and Beyond” is an autobiography of which of the following cricketer?

[A] Sachin Tendulkar

[B] VVS Laxman

[C] Rahul Dravid

[D] Saurav Ganguly

Answer: B (VVS Laxman)

(23) The term“Googly” is associated with?

[A] Hockey

[B] Badminton

[C] Cricket

[D] Football

Answer: C (Cricket)

Current Affairs April 2021

(24) Sundarrajan Kidambi is associated with which sports?

[A] Chess

[B] Hockey

[C] Athletics

[D] Badminton

Answer: A (Chess)

(25) The ASIAD is held after every _____ years?

[A] 6 years

[B] 5 years

[C] 4 years

[D] 3 years

Answer: C (4 years)

(26) “Karnam Malleswari” is associated with which of the following sports?

[A] Weight Lifting

[B] Football

[C] Hockey

[D] Cricket

Answer: A (Weight Lifting)

(27) India’s National sport’s day is celebrated on 29th August every year on the birth anniversary of________?

[A] Mansoor Ali Khan Pataudi

[B] Dara Singh

[C] Milkha singh

[D] Major Dhyan chand

Answer: D (Major Dhyan Chand)

(28) Who won the Wimbledon 2019 Final?

[A] Roger Federer

[B] Rafael Nadal

[C] Andy Murray

[D] Novak Djokovic

Answer: D (Novak Djokovic)

(29) Name the country which is going to host ICC Cricket World Cup 2023?

[A] India

[B] Australia

[C] South Africa

[D] England

Answer: A (India)

(30) Which team won the 2019 FIFA Women’s World Cup?

[A] Brazil

[B] Germany

[C] USA

[D] France

Answer: C (USA)

(31) Which Country is proposed to host IOC (International Olympic Committee) 2023?

[A] India

[B] Egypt

[C] South Africa

[D] France

Answer: A (India)

(32) Which of the following trophies is related to Football?

[A] Merdeka Cup

[B] Everest Cup

[C] Mumbai Gold Cup

[D] V.C.C. Cup

Answer: A (Medeka Cup)

(33) Which of the following Indian stadiums was the first to Host a Test match in Independent India?

[A] M. A. Chidambaram Stadium, Chennai

[B] Eden Gardens, Kolkata

[C] Feroz Shah Kotla, Delhi

[D] Gymkhana Ground, Mumbai

Answer: C (Feroz Shah Kotla, Delhi)

Cricket Quiz questions & answers

(34) Which among the following trophy or cup is not related to Hockey?

[A] Gurmeet Trophy

[B] Narang Cup

[C] Bombay Gold Cup

[D] Indira Gold Cup

Answer: B (Narang Cup – It is associated with Badminton)

(35) Which among the following teams was the first winner of “World Cup Hockey”?

[A] India

[B] Australia

[C] Pakistan

[D] Spain

Answer: C (Pakistan)

(36) Ezra Cup is related to which of the following sports?

[A] Tennis

[B] Cricket

[C] Badminton

[D] Polo

Answer: D (Polo)

(37) Who was the 1st Test Captain of Indian national Cricket team?

[A] Nawab Mansoor Ali Khan

[B] Nawab of Pataudi Senior

[C] C. K. Nayudu

[D] Lala Amarnath

Answer: C (C.K. Nayudu)

(38) Which among the following City was the venue of first South Asian Games?

[A] New Delhi, India

[B] Dhaka, Bangladesh

[C] Colombo, Sri Lanka

[D] Kathmandu, Nepal

Answer: D (Kathmandu, Nepal)

(39) Who won French Grand Prix held on 23rd June 2019?

[A] Lewis Hamilton

[B] Sebastian Vettel

[C] Valtteri Bottas

[D] Charles Lecrec

Answer: A (Lewis Hamilton)

(40) In 2019, who became the second Indian bowler to take a hat-trick in ICC one day international cricket world cup?

[A]  Jasprit Bumrah

[B] Ravindra Jadeja

[C] Kuldeep Yadav

[D] Mohammad Shami

Answer: D (Mohammad Shami)

(41) Which of the following countries hosted FIFA 2019 women’s world cup?

[A] Russia

[B] England

[C] USA

[D] France

Answer: D (France)

(42) The 2016 olympics was held in which of the following cities?

[A] London, England

[B] Beijing, China

[C] Rio de janeiro, Brazil

[D] Athens, Greece

Answer: C (Rio de Janeiro, Brazil)

(43) Ranji Trophy is associated with which of the following sports?

[A] Cricket

[B] Hockey

[C] Footall

[D] Tennis

Answer: A (Cricket)

(44) Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

[A] M.L. Valsamma

[B] P.T. Usha

[C] K.Malleshwari

[D] Kamaljit Sandhu

Answer: B (P.T. Usha)

(45) With which game does Santosh Trophy is associated?

[A] Cricket

[B] Tennis

[C] Football

[D] Badminton

Answer: C (Football)

(46) In which year, the Indian football team made its first appearance at Olympics?

[A] 1936

[B] 1956

[C] 1952

[D] 1948

Answer: D (1948)

(47) Which one of the following Indian Cricketers has been declared by the ICC as ‘Cricketer of the Twentieth Century ‘?

[A] Sachin Tendulkar

[B] Kapil Dev

[C] Sunil Gavaskar

[D] Anil Kumble

Answer: B (Kapil Dev)

(48) The term ‘ Gambit ‘ is associated with?

[A] Chess

[B] Polo

[C] Rugby

[D] Basketball

Answer: A (Chess)

(49)’Queen’s berry rules ‘ is the name given to the rules in which sports?

[A] Cricket

[B] Boxing

[C] Hockey

[D] Tennis

Answer: B (Boxing)

(50) In which year, India won its first Olympic hockey gold?

[A] 1932

[B] 1936

[C] 1948

[D] 1928

Answer: D (1928)

(51) What is the national Game of Japan?

[A] Tennis

[B] Baseball

[C] Ice Hockey

[D] Sumo wrestling

Answer: D (Sumo wrestling)

(52) Subroto cup is associated with which sport?

[A] Football

[B] Hockey

[C] Chess

[D] Cricket

Answer: A (Football)

 (53) Which of these international tennis events is played on a grass court?

[A] Wimbledon

[B] Australian Open

[C] US Open

[D] French Open

Answer: A (Wimbledon)

(54) Which of the following countries has never hosted Asian games?

[A] Iran

[B] Indonesia

[C] Pakistan

[D] China

Answer: C (Pakistan)

(55) India won its last Hockey Olympic Gold Medal in the year?

[A] 1972, Munich Olympic

[B] 1980, Moscow Olympic

[C] 1996, Atlanta Olympic

[D] 2000, Sydney Olympic

Answer: B (Moscow Olympic)

(56) Dhanraj Pillay is related to which sport?

[A] Golf

[B] Football

[C] Hockey

[D] Cricket

Answer: C (Hockey)

(57) How many numbers of players are there in a team of Kho kho?

[A] 5

[B] 7

[C] 9

[D] 11

Answer: C (9)

(58) What is the national sport of China?

[A] Badminton

[B] Volleyball

[C] Martial Arts

[D] Table Tennis

Answer: D (Table Tennis)

(59) The term “Beamer” is associated with which of the following games?

[A] Chess

[B] Tennis

[C] Hockey

[D] Cricket

Answer: D (Cricket)

(60) Which of the following cricketer scored 1st Test century for India?

[A] Lala Amarnath

[B] C.K. Naidu

[C] Sunil Gavaskar

[D] Vinu Mankad

Answer: A (Lala Amarnath)

(61) Which of the following terms is not associated with Football?

[A] Offside

[B] Free Kick

[C] Penalty Kick

[D] Penalty Stroke

Answer: D (Penalty Stroke)

(62) In which of the Asian Games (ASIAD) did India reach the best medals standing?

[A] 1951 at New Delhi

[B] 1982 at New Delhi

[C] 1986 at Seoul

[D] 1962 at Jakarta

Answer: B (1982 at New Delhi)

(63) Jahangir Khan is famous for which sport?

[A] Squash

[B] Boxing

[C] Table Tennis

[D] Chess

Answer: A (Squash)

(64) “Archery” is the national sport of which country?

[A] Bangladesh

[B] Afghanistan

[C] Bhutan

[D] Sri lanka

Answer: C (Bhutan)

(65) The commonwealth game was started in which year?

[A] 1950

[B] 1938

[C] 1934

[D] 1930

Answer: D (1930)

(66) Which country has hosted the Asian Games for the maximum number of times?

[A] Thailand

[B] Indonesia

[C] China

[D] India

Answer: A (Thailand)

 (67) Michael Phelps is associated with which sports?

[A] Football

[B] Ice Hockey

[C] Billiards

[D] Swimming

Answer: D (Swimming)

(68) How many Tennis grand slams are there in a year?

[A] 2

[B] 3

[C] 4

[D] 5

Answer: C (4)

(69) When was the 1st One-day International Cricket Match played?

[A] 1971

[B] 1970

[C] 1961

[D] 1974

Answer: A (1971)

(70) How many players are there in one team in a Polo match?

[A] 4

[B] 6

[C] 9

[D] 7

Answer: A (4)

(71) French Open (one of the Grand slams of Tennis) is played on what type of surface?

[A] Grass

[B] Cement

[C] Clay

[D] Wood

Answer: C (Clay)

(72) Dronacharya Award is given to_______?

[A] Best Sportsman of the year

[B] Player who won the most number of medals in a year

[C] Best team of the year

[D] Person with excellence in sports coaching

Answer: D (Person with excellence in sports coaching)

(73) N Kunjarani Devi is a famous sports personality, associated with which of the following sport?

[A] Archery

[B] Golf

[C] Squash

[D] Weightlifting

Answer: D (Weightlifting)

(74) Name the sports person who has won the most number of gold medals in Olympic Games?

[A] Nikolai Andrianov

[B] Boris Shakhlin

[C] Michael Phelps

[D] Jenny Thompson

Answer: C (Michael Phelps)

(75) Arjuna Award was introduced in which year?

[A] 1951

[B] 1961

[C] 1968

[D] 1984

Answer: B (1961)

(76) Who was the first cricketer to get awarded with Arjuna Award?

[A] Kapil Dev

[B] Vinoo Mankad

[C]  Lala Amarnath

[D] Salim Durrani

Answer: D (Salim Durrani)

(77) The terms “Ashes” is associated with which of the following sports?

[A] Football

[B] Cricket

[C] Basketball

[D] Hockey

Answer: B (Cricket)

(78) The famous woman athlete Marian Jones belongs to which country?

[A] Canada

[B] USA

[C] Mexico

[D] Argentina

Answer: B (USA)

(79) Who was the 1st recipient of Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

[A] Sachin Tendulkar

[B] Yogeshwar Dutt

[C] Viswanathan Anand

[D] Aparna Ghosh

Answer: C (Viswanathan Anand)

(80) When did India participate in the commonwealth games for the 1st time?

[A] 1930 – Hamilton, Canada

[B] 1934 – London, England

[C] 1938 – Sydney, Australia

[D] 1950 –Auckland, New Zealand

Answer: B (1934 – London, England)

 (81) What is the national sport of Bangladesh?

[A] Kabaddi

[B] Cricket

[C] Kho kho

[D] Archery

Answer: A (Kabaddi)

(82) India took part in the Olympics for the 1st time in the Year?

[A] 1932

[B] 1936

[C] 1928

[D] 1924

Answer: C (1928)

(83) Who was the 1st Women recipient of the Arjuna Award for Athletics?

[A] Meena Shah

[B] Krishna Das

[C] Stephie D’Souza

[D] Anjali Desai

Answer: Stephie D’Souza

(84) “Lady Rattan Tata Trophy” is associated with?

[A] Badminton

[B] Hockey

[C] Football

[D] Table Tennis

Answer: B (Hockey)

(85) The popular “Jawaharlal Nehru Stadium” in Delhi is related to which sport?

[A] Cricket

[B] Hockey

[C] Athletics

[D] Lawn Tennis

Answer: C (Athletics)

(86) Which of these trophies is not related to Cricket?

[A] Irani Trophy

[B] Vijay Merchant Trophy

[C] Wills Trophy

[D] Sahni Trophy

Answer: D (Sahni Trophy)

(87) Where are the headquarters of International Hockey Federation (FIH)?

[A] Barcelona (Spain)

[B] Amstelveen, Netherland

[C] Lausanne, Switzerland

[D] London, England

Answer: C (Lausanne, Switzerland)

(88) Who was the first player to win five consecutive Wimbledon tennis titles?

[A] Bjorn Borg

[B] Roger Federer

[C] Rafael Nadal

[D] Novak Djokovic

Answer: A (Björn Borg)

(89) Who won the most number of grand slam title in men’s tennis?

[A] Rafael Nadal

[B] Novak Djokovic

[C] Roger Federer

[D] Pete Sampras

Answer: C (Roger Federer)

(90) “Tiger Woods” is famous for which sport?

[A] Shooting

[B] Badminton

[C] Golf

[D] Football

Answer: C (Golf)

(91) Which of the following is not correctly matched?

[A] Ravindra jadeja – Cricket

[B] Gagan Narang – Football

[C] Saina Nehwal – Badminton

[D] Somdev Devvarman – Tennis

Answer: B (Gagan Narang is related to Shooting)

Check: Football Quiz Questions

(92) Who was the 1st Indian to win an Individual medal in Olympics?

[A] KD Jadhav

[B] Abhinav Bindra

[C] Leander Paes

[D] Sushil Kumar

Answer: A (KD Jadhav)

(93) Which of the following games were formerly known as ‘British Empire Games’?

[A] East Asian Games

[B] Southeast Asian Games

[C] Commonwealth Games

[D] Olympic Games

Answer: C (Commonwealth Games)

(94) Which team won the 1st Football World Cup?

[A] Italy

[B] Uruguay

[C] Brazil

[D] France

Answer: B (Uruguay)

(95) 1st Women to win an Olympic Medal for India is?

[A] Mary Kom

[B] P.V. Sindhu

[C] Saina Nehwal

[D] Karnam Malleswari

Answer: D (Karnam Malleswari)

(96) Identify which of the following is not correctly matched

[A] Wankhede Stadium, Mumbai – Cricket

[B] Shivaji Stadium, New Delhi – Hockey

[C] Dr. Ambedkar Stadium, New Delhi  – Cricket

[D] Dhyan Chand Stadium, Lucknow – Hockey

Answer: C (Dr. Ambedkar Stadium, New Delhi. It is a football stadium)

(97) Which country hosted 2018 commonwealth Games?

[A] India

[B] Australia

[C] England

[D] New Zealand

Answer: B (Australia)

(98) Which city will be hosting the 2021 commonwealth Games?

[A] Birmingham, England

[B] New Delhi, India

[C] Durban, South Africa

[D] Hambantota, Sri Lanka

Answer: A (Birmingham, England)

(99) Which among the following games was formerly known as Mintonette?

[A] Basketball

[B] Volleyball

[C] Golf

[D] Handball

Answer: B (Volleyball)

Check here: Hockey Quiz Questions

(100) What is the name of the autography of Major Dhyanchand?

[A] Hockey – My Life

[B] Me & My Hockey

[C] Goal

[D] Hockey Days

Answer: C (Goal)

Current Affairs Quiz September 2021: Check here

11 Comments

Add a Comment
  1. good questions sir, i need a copy to easy to read please provide a pdf

  2. Wow a wonderful Quiz.
    It is very useful the most important Quiz.
    In my life.

  3. It’s really very important question for any competition exam. I have read it almost all and I found that it’s very very important and also his all answer is correct. I have read it for my exam of FIT INDIA QUIZ and I have confirmed that approx 10 questions will Trap from here…
    Thanks🙏

    1. You have PDF of these questions

      1. ನನಗೆ ಕನ್ನಡದಲ್ಲಿ ಕ್ರೀಡೆಗಳು mcq ಬೇಕಾಗಿತ್ತು PDF kalishi

  4. Super questions for quiz it is helpful for us for our life style

  5. Can you send me the latest sports quiz questioner

  6. Super duper question i ask about this question and answer is most helpful for me thank you for this Google God 🙏🙏🙏🙏

  7. I need pdf of these questions. can you please me the same.

  8. November,2,2020

  9. Fit india

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *