World GK Quiz Questions and Answers (One Liner and MCQs Set)

Explore this World GK Quiz and solve 200+ important GK questions on global events. We have added both MCQs and one-liner questions.

[21] Which country is also known as the ‘Land of Tulips’?

(A) Italy

(B) Switzerland

(C) Netherland

(D) Greece

Answer: C (Netherland)

[22] Which country is known as the ‘Battleground of Europe’?

(A) France

(B) England

(C) Ireland

(D) Belgium

Answer: D (Belgium)

[23] Mount Etna, one of the most active volcanos in the World is located in?

(A) Italy

(B) Japan

(C) Peru

(D) Fiji

Answer: A (Italy)

[24] The historic city of ‘Machu Picchu’ is located in which country?

(A) Bolivia

(B) Uruguay

(C) Argentina

(D) Peru

Answer: D (Peru)

[25] Which country has the World’s largest prison population?

(A) India

(B) China

(C) USA

(D) Brazil

Answer: C (USA)

[26] Which one is the biggest waterfall in Niagara Falls?

(A) Horseshoe Falls

(B) American Falls

(C) Bridal Veil Falls

(D) None of the above

Answer: A (Horseshoe Falls)

Check: Hockey GK

[27] Which country is known as the ‘Land of White Elephant’?

(A) Indonesia

(B) Myanmar

(C) Thailand

(D) Brunei

Answer: Thailand

[28] Which river flowing through the London City, England?

(A) Severn

(B) Thames

(C) Volga

(D) None of the above

Answer: B (Thames)

[29] Only continent in the world without a desert is _____?

(A) North America

(B) Asia

(C) Africa

(D) Europe

Answer: D (Europe)

[30] Which one is the capital of Spain?

(A) Barcelona

(B) Madrid

(C) Seville

(D) Lisbon

Answer: B (Madrid)

[31] Which country has the most number of lakes?

(A) Canada

(B) USA

(C) Finland

(D) Brazil

Answer: A (Canada)

[32] Which country has the highest number of time zones?

(A) England

(B) France

(C) Russia

(D) China

Answer: B (France)

[33] Emu bird is found in the country?

(A) New Zealand

(B) Japan

(C) Australia

(D) Thailand

Answer: C (Australia)

[34]. In which country the tallest waterfall of the world ‘Angel Falls’ is located?

(A) South Africa

(B) Peru

(C) Norway

(D) Venezuela

Answer: D (Venezuela)

[35] Which river is passing through the Paris City?

(A) Seine

(B) Thames

(C) Nile

(D) Volga

Answer: A (Seine)

[36] In which country the Yellowstone National Park is located?

(A) Russia

(B) Canada

(C) Brazil

(D) USA

Answer: D (USA)

[37] Which one is the capital city of Canada?

(A) Toronto

(B) Montreal

(C) Ottawa

(D) Vancouver

Answer: C (Ottawa)

[38] Which two countries shared the same longest land border between the two?

(A) China and Russia

(B) America and Canada

(C) Brazil and Argentina

(D) India and China

Answer: B (America and Canada)

[39] Which one is the highest mountain in Japan?

(A) Mount Kita

(B) Mount Aino

(C) Mount Yari

(D) Mount Fuji

Answer: D (Mount Fuji)

[40] Which country has the largest muslim population in the world?

(A) Pakistan

(B) Iran

(C) Indonesia

(D) Morocco

Answer: C (Indonesia)

Categories GK

212 thoughts on “World GK Quiz Questions and Answers (One Liner and MCQs Set)”

Leave a Comment